Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la stressman » Pet vel 28, 2014 9:21 am

sreća da ste si tu iza ćoška :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la audio kutak » Pet vel 28, 2014 6:28 pm

jedno pitanje za znalce: u preamp idu 6SN7 lampe.... da li mogu staviti 6SN7GTB bez ikakvih izmjena?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la zuzi » Pet vel 28, 2014 6:55 pm

Zvučati će sigurno bolje obzirom da je izričito navedeno da se radi o Glass Bulb Tube. 8-)
zuzi

PostPostao/la Dean » Pet vel 28, 2014 7:30 pm

Nisam znalac, ali i nisam vidio drugu verziju od GT.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la zuzi » Pet vel 28, 2014 7:43 pm

Ima razlika, GT je u svakom slučaju glass tubular, a zadnje slovo A ili B se odnose na poboljšanje u snazi ili u grijaču. E sad za fine detalje ipak treba pitati ilimzna. Ustvari, B u oznaci GTB je podatak da se se u serijskom spajanju cijev grije sa 600 mA,
zuzi

PostPostao/la audio kutak » Pet vel 28, 2014 8:40 pm

hvala na odgovoru... u svakom slučaju će se konzultirati datasheet..... mislio sam prvenstveno da je to
recimo direktna zamjena, da pašu pinovi itd, nebitno sad o struji grijanja itd.... znać, zvukovno i pin
kompatibilno?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 01, 2014 3:36 pm

Kako ide ona pjesma,"It smells like terpentine..." jer možda i je terpentin,ali ga nisam popio. :lol:

Prošli tjedan skočio do Juričeka kada sam našao malo vremena između posla i uzeo litru terpentina,pa smo se danas prihvatili kuhanja. topljenje zna se u vodenoj kupelji relativno daleko od plamena jer je terpentin veoma zapaljiv. Topljenje je trajalo veoma kratko par minuta nakon ča se voda zagrijala. Nakon toga sam pretočio u posudice i stavio na balkon na hlađenje. Možda nisam trebao raditi u omjeru 1 vosak-3 terpentin(po receptu) jer mi se čini da je malo prerijetko ali vidjeti ćemo kada se ohladi do kraja i kada počnem politirati.

Vosak (1).jpg

Vosak (2).jpg

Vosak.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Sub ožu 01, 2014 4:16 pm

Ako je u pitanju pcelinji vosak (nisam cuo da postoji neki drugi) prvi put vidim takav , pcelinji vosak ti je sasvim druge boje , ovo mi vise lici na parafin ako je bijele boje.
Inace i pcelinji vosak je zapaljiv ako je na temperaturi kljucanja , plamen sam gledao , otac ima pcele pa topi stare satne osnove jer ga tako cisti a ujedno i dezinficira, radio na dvoristu sa plinskim brenerom, zaboravio da ga topi i ostavio malo duze kad je poceo da vri i curi van iz posude , zapalio se na otvorenom plamenu i to pomijesan sa vodom , da ne preterujem, kad je buknulo jedno 5m u vis je sukljao plamen :) a nije bilo mozda ni 5kg voska u posudi.
Zadnja izmjena: micro; Sub ožu 01, 2014 4:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
micro

PostPostao/la pamook » Sub ožu 01, 2014 4:17 pm

fino to izgleda :D

ajd navoskaj nesto pa javi dojmove... jesi "cistio" vosak ili si kupio vec "cist"?
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 01, 2014 5:12 pm

Pamook je na dobrom tragu, to je bijeljeni pčelinji vosak,ja ga našao u nekoj trgovini u Rijeci pa mi ga je Edison kupio i poslao. Ima ga i Juriček ali samo prodaju pakiranja od kile, nije skupo oko 180kn ali previše za neku probu. Ima i neki karnauba vosak(Juriček 260kn/kg) koji je tvrđi i dodaje se ovoj mješavini da ju malo očvrsne ali njega nisam našao kod nas u malim pakiranjima. Inače kažu da se može dodati bajc vosku dok se topi pa se tako pigmentira,ali nisam se htio sa time igrati.
Da je zapaljivo to sam pročitao svugdje pa sam bome uzeo rajnglu koja je prekrila kompletni plamen da ne bi bilo vraga a ova u kojoj sam topio je poprilično manja tako da ako nešto špricne završi u vodi a ne na plamenu ili šporetu.
Pamooče, oćeš da ti pošaljem jednu posudicu pa da imaš za mazanje na kruh? :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica