Pocelo je tako sto sam imao ideju da trenutni glavni amp u sistemu (807) malo prepravim i probam neke druge varijante
(bice i o tome reci kad dodje na red). Medjutim, pade mi na pamet da necu imati na cemu da slusam muziku dok je amp
van stroja. Tako me ''muka'' naterala da slozim neki amp dok je ovaj glavni na radnom stolu
Naravno, zadatak je bio ''na brzinu i od delova koje imam po kuci''.
Ne budem lenj, pa sam sa malo crtanja po grafovima, skupljanja delova po ladicama i malo experimentisanja dosao
do nekog resenja... Odlican izgovor da se iskoriste delovi koji ko zna kad bi i da li bi ikad dosli na red!
Par izlaznih trafoa iz Ei Nis radija (i mrezni naravno, gre'ota rasparivati
skeptican jer ih poslovicno 'kolje' visoka primarna imepedansa
Setim se da imam par komada ECL86 kojima ovi trafoi legnu ko budali samar
balonu trioda+pentoda, dileme vise nije bilo
Kao sto rekoh, za sat dva sve spojeno na probnoj sasiji i pusteno u pogon.
Ovo svira iznenadjujuce dobro u odnosu na ocekivanja, tako da se vrlo razmisljam da ga i skutijam...
Pojacalce je, naravno, napravljeno nepretenciozno ali zna da izmami osmeh zadovoljstva i iznenadjenja
na nekim deonicama. Prava minijatura za svaki dan.
Kako se u poslednje vreme na forumu cesto spominjao gospodin Schade, rekoh ajde da probam
kad vec gori lemilica
Dosta sam se igrao sa anodnim i katodnim otporom u triodi kao i sa onim u povratnoj vezi.
Jako utice na zvuk, kako na pojacanje tako i na celokupnu zvucnu sliku. Ove vrednosti na shemi
do sada najbolje 'zvuce', mada je ostalo jos par varijanti da probam. Svakako deo za experimentisanje...
Eto, nadam se da ce nekome mozda i koristiti ovo iskustvo, steta je da trafoi iz Simfonija
(kad vec nisu u njima) stoje ne iskoristeni po fijokama, a svako ima bar 2