harkonen napisao:Samo se svi nešto prijete da će ti ugraditi .......... limitator!

...
Na TF-u je svatko slušao i prezentirao svoje uradke po vlastitom nahođenju:
-izbor glazbe
-vrsta izvora glazbe (gramofoni, CD-pogoni, DAC-ovi itd.)
-tip audio kompleta (integrirci, stereo pojačala sa predpojačalom, mono-blokovi sa predpojačalom, itd.)
-vrsta i tip zvučnika (samogradnja, kupovni, modificarani kupovni, širokopojasni, 2-sistemci, više-sistemci, transmisije, bas-refleksi, kompresije, horne, open-air itd.)
-glasnoća i dinamika prezentiranja vlastitih kompleta
Svatkome je ostavljena sloboda da u okviru vlastitih mogućnosti, afiniteta i volje napravi što želi!Nisam nitkome prigovorio na ničemu (ne mislite valjda da mi se sve sviđalo!?), a krivo mi je što nije postojao redoslijed prezentiranja unaprijed određen i vremenski ograničen da čujem neke uređaje koje nisam uopće vidio uključene!?
Nadalje, postojala je potpuna sloboda ulaska i izlaska slušatelja iz prezentacijske dvorane (koja se nikako niti po najliberalnijim kriterijima ne može nazvati slušaonom!) pa ukoliko se bilo što prilikom prezentacije bilo čega nije bilo tkome sviđalo, mogao je za to vrijeme izaći i provesti u predvorju/ispred/itd. vrijeme dok ta prezentacija ne završi.
Nakon Sonny-a sam došao prvi i mogao birati mjesto za smještaj svojih uređaja: izabrao sam najlošiju poziciju i po kriteriju reverbacije, apsorbcije slušatelja, fazno neusklađene jeke, mogućnosti odmicanja od stražnjeg zida, itd.) ostavljajući šansu da se slabija pojačala (snagom!) smjeste na bolje pozicije i kvalitetnije prezentiraju.
Niti malo ne umanjujući vrhunsku izvedbu horni (Pao Pepeo, zahvaljujem na trudu zbog dolaska i mom vrlo pozitivnom novom iskustvu), volio bih čuti kako bi zvučale sa pozicije gdje sam bio smješten i koliko bi došle do izražaja određene njihove nedorađenosti (dampiranje, nedostatak pasivnog filtera, preciznog podešavanja visine i kuta prema slušatelju, itd.), fazne neusklađenosti lošeg smještaja u samoj prostoriji i brze reverbacije suprotne faze cijelog spektra od suprotnog zida.
Iako kod mene doma (pogotovo ne u radioni) nemam idealne uvjete slušanja glazbe, svi koji su bili moji gosti su mogli čuti kako moji uređaji zvuče u realnim uvjetima svakodnevnog slušanja, a svakako nisam došao na TF da drugima reklamiram ono radim.
Ovaj TF (kao i prošli, a i budući ukoliko ih bude) sam uživao u druženju, atmosferi, razmjeni mišljenja, upoznavanju drugih konstruktora, dogovaranju o budućim projektima i provođenju nekoliko opuštenih dana odmaknutih od svakodnevnice. Unatoč nemalom trošku, umoru i zdravstvenim problemima (još i danas imam problema sa bolovima u leđima zbog utovara/istovara!) nastojat ću se pojaviti i na slijedećem TF-u kao i do sada bez limitatora!