Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Pet svi 23, 2014 6:17 am

Dean napisao:Ti bi se mogao primit posla, nije TF 2015 tako daleko kak se čini... :whistle:

Imam ja gotovih uređaja i za TF-2017, a da ne govorimo o TF-2015 i TF-2016! :D
davorin

PostPostao/la harkonen » Pet svi 23, 2014 6:53 am

Samo se svi nešto prijete da će ti ugraditi .......... limitator! :-)

Nego, koristim priliku da u čitanoj temi pozovem sve zainteresirane na besplatan grah, pivu i vino (nije tudum!)
od danas pa do nedjelje u Pakracu na Multipakexpo-u. www.multipakexpo.com

Od "poznatije" vam ekipe sudjeluju Nik i Ilimzn, Hiawatta te moja malenkost.....
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Pet svi 23, 2014 7:31 am

Dolazim sutra ujutro :)
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Pet svi 23, 2014 10:18 am

harkonen napisao:Samo se svi nešto prijete da će ti ugraditi .......... limitator! :-)...

Na TF-u je svatko slušao i prezentirao svoje uradke po vlastitom nahođenju:
-izbor glazbe
-vrsta izvora glazbe (gramofoni, CD-pogoni, DAC-ovi itd.)
-tip audio kompleta (integrirci, stereo pojačala sa predpojačalom, mono-blokovi sa predpojačalom, itd.)
-vrsta i tip zvučnika (samogradnja, kupovni, modificarani kupovni, širokopojasni, 2-sistemci, više-sistemci, transmisije, bas-refleksi, kompresije, horne, open-air itd.)
-glasnoća i dinamika prezentiranja vlastitih kompleta
Svatkome je ostavljena sloboda da u okviru vlastitih mogućnosti, afiniteta i volje napravi što želi!
Nisam nitkome prigovorio na ničemu (ne mislite valjda da mi se sve sviđalo!?), a krivo mi je što nije postojao redoslijed prezentiranja unaprijed određen i vremenski ograničen da čujem neke uređaje koje nisam uopće vidio uključene!?
Nadalje, postojala je potpuna sloboda ulaska i izlaska slušatelja iz prezentacijske dvorane (koja se nikako niti po najliberalnijim kriterijima ne može nazvati slušaonom!) pa ukoliko se bilo što prilikom prezentacije bilo čega nije bilo tkome sviđalo, mogao je za to vrijeme izaći i provesti u predvorju/ispred/itd. vrijeme dok ta prezentacija ne završi.
Nakon Sonny-a sam došao prvi i mogao birati mjesto za smještaj svojih uređaja: izabrao sam najlošiju poziciju i po kriteriju reverbacije, apsorbcije slušatelja, fazno neusklađene jeke, mogućnosti odmicanja od stražnjeg zida, itd.) ostavljajući šansu da se slabija pojačala (snagom!) smjeste na bolje pozicije i kvalitetnije prezentiraju.
Niti malo ne umanjujući vrhunsku izvedbu horni (Pao Pepeo, zahvaljujem na trudu zbog dolaska i mom vrlo pozitivnom novom iskustvu), volio bih čuti kako bi zvučale sa pozicije gdje sam bio smješten i koliko bi došle do izražaja određene njihove nedorađenosti (dampiranje, nedostatak pasivnog filtera, preciznog podešavanja visine i kuta prema slušatelju, itd.), fazne neusklađenosti lošeg smještaja u samoj prostoriji i brze reverbacije suprotne faze cijelog spektra od suprotnog zida.
Iako kod mene doma (pogotovo ne u radioni) nemam idealne uvjete slušanja glazbe, svi koji su bili moji gosti su mogli čuti kako moji uređaji zvuče u realnim uvjetima svakodnevnog slušanja, a svakako nisam došao na TF da drugima reklamiram ono radim.
Ovaj TF (kao i prošli, a i budući ukoliko ih bude) sam uživao u druženju, atmosferi, razmjeni mišljenja, upoznavanju drugih konstruktora, dogovaranju o budućim projektima i provođenju nekoliko opuštenih dana odmaknutih od svakodnevnice. Unatoč nemalom trošku, umoru i zdravstvenim problemima (još i danas imam problema sa bolovima u leđima zbog utovara/istovara!) nastojat ću se pojaviti i na slijedećem TF-u kao i do sada bez limitatora!
davorin

PostPostao/la Edison » Pet svi 23, 2014 11:10 am

Davorine, harkonen se salio... :)

Nema nikakvih limitatora. Ovogodisnji TF je prosao u jako dobroj atmosferi. Nije bilo ni malo napetosti koje su se osjecale u zraku u Bjelovaru i Sibeniku.

Svatko je mogao pustati u rad svoj sistem. Jest, nije bilo zvanicnog rasporeda, ali kad bi netko pozelio slusati, onaj koji je do tad svirao je utisao. Tako je bilo par puta u mom slucaju. Na mom sistemu je oprobana i Denisova digitalija. Ja to nisam cuo, jer sam u to vrijeme slusao horne. Mislim da se nitko ne moze zaliti da nije imao priliku poslusati svoj sistem. Na samom kraju je svirao i moj mali tranzistorski sistem, mini pretpojacalo i ACA monoblokovi.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Pet svi 23, 2014 11:25 am

Edison napisao:Davorine, harkonen se salio... :)

Nema nikakvih limitatora. Ovogodisnji TF je prosao u jako dobroj atmosferi. Nije bilo ni malo napetosti koje su se osjecale u zraku u Bjelovaru i Sibeniku.

Svatko je mogao pustati u rad svoj sistem. Jest, nije bilo zvanicnog rasporeda, ali kad bi netko pozelio slusati, onaj koji je do tad svirao je utisao. Tako je bilo par puta u mom slucaju. Na mom sistemu je oprobana i Denisova digitalija. Ja to nisam cuo, jer sam u to vrijeme slusao horne. Mislim da se nitko ne moze zaliti da nije imao priliku poslusati svoj sistem. Na samom kraju je svirao i moj mali tranzistorski sistem, mini pretpojacalo i ACA monoblokovi.

Nije u pitanju Harkonen-ova opaska-šala, već sam htio malo pojasniti svoj stav i za sve ostale koji slično misle u šali (ili za ozbiljno). Ukoliko nemamo slobodu izbora, uskoro bi se moglo dogoditi i da izbor glazbe bude propisan po nečijem izboru!
Denisovu digitaliju na tvome sistemu sam čuo (jako praktično za prezentacije npr.!), a krivo mi je što nisam imao priliku probati i moje cijevno predpojačalo sa tvojim ACA monoblokovima (koji zapravo nisam vidio uključene!?) jer takvu kombinaciju nemam doma prilike probati.
Založit ću se da ubuduće napravimo raspored proba (ili neka to napravi organizator) koji će se poštovati (makar vladala tišina kad netko propusti red) i za vrijeme "vlastitog" vremena može po vlastitomj nahođenju birati sve.
U suprotnom će uvijek netko imati primjedbu i pričama nakon TF-a neće biti kraja.
davorin

PostPostao/la Edison » Pet svi 23, 2014 12:09 pm

davorin napisao:a krivo mi je što nisam imao priliku probati i moje cijevno predpojačalo sa tvojim ACA monoblokovima (koji zapravo nisam vidio uključene!?) jer takvu kombinaciju nemam doma prilike probati.

Monoblokovi su prakticno cijelo vrijeme bili ukljuceni, ali nisu svirali. Zvucnici na kojima su stajali (Monacor 60x?) su bili premale osjetljivosti za tih 5W i onoliku prostoriju. Opet, netko mi je rekao i da su svirali, ali ja, opet, nisam bio prisutan. Na kraju, kad su se svi vec bili spakovali i pomalo odlazili, ostao je moj i Khadgarov sistem i moj je svirao. Na kaju smo spojili ACA monoblokove, prvo na cjevni preamp, a kasnije i na tranzistorski. Steta sto se sve kombinacije nisu stigle isprobati, ali efektivno smo imali samo dan i pol, i tesko je sve u to ugurati.

Za sljedeci TF cemo napraviti raspored slusanja, tako ce biti malo vise reda...
Edison

PostPostao/la Schultz » Pet svi 23, 2014 12:24 pm

davorin napisao:U suprotnom će uvijek netko imati primjedbu i pričama nakon TF-a neće biti kraja.

Poznavajući okolnosti (i ekipu...), siguran sam da primjedbama i pričama nakon TF-a nikada neće biti kraja.... :whistle:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Edison » Pet svi 23, 2014 12:28 pm

Vise prica i primjedbi je na drugom forumu... Oni koji nisu bili "znaju bolje"... ;)

Osobno sam zaista zadovoljan ovogodisnjim TF. :)
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Pet svi 23, 2014 2:57 pm

Teško je pomiriti red i raspored sa euforijom koja nastane sa samom tf-u. Reda mora biti. I nereda. Kako to dvoje pomiriti ja nemam pojma. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica