koji DAC KIT kupiti

Re: koji DAC KIT kupiti

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 5:33 am

Ako nekome treba TDA1541A nek mi se javi na mail...
imam "pouzdanog" kineza od kojeg sam prije par godina narucivao dijelove...
kao i vecina ekipe s diyaudio

tako da znam da je bio pouzdan i korektan

Za moju djep sam 100% siguran da prodaje originale...

ali necu vam nista garantirati vec uzimate na vlastitu odgovornost...
:mrgreen:

I dobio sam ponudu za transformatore
toroid,bifilarno motan s EO, 50VA, sedam izvoda 225kn...
yoke

PostPostao/la pinco » Pet lip 06, 2014 6:44 am

Ja 80VA za istih 225kn, ali nisan naglasija bifilarno, mada je tanka žica pa to ionako uradu jel in je lakše, a neznan kolko ima smisla bifilarno, da će donit prednost kad su iza sve regulatori... Radije bi izabra koji VA više.....
pinco

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 7:56 am

Sto se snage tice
evo clanak od Pedje...

http://www.audialonline.com/online-topi ... -and-more/" target="_blank" target="_blank" target="_blank

izvadak iz sveg tog teksta (doduse nije predug za citanje ;))

____________________________________________-

One of the most interesting parts (once we definitely settled in linear campus) was about transformers. And here are the most important points.

1. EI transformers sounded better than toroidals, for their better dynamics, more quiet background, and more natural tone.

2. Lower power transformers sounded better than higher power ones. This finding was totally opposite to what audiophile common sense would predict or recommend by usual over-sizing recipe – higher power units were more thin and bright, whereas lower power units were more smooth and dynamic.

3. EI transformers positioning was critical, as one might expect, due to their higher external electromagnetic dissipation; interestingly, with Gramofone units we used external supply units, physically well separated from active electronics, so supply couldn’t upset it, but this issue with positioning also appeared when we dealt with mutual positioning of two transformers (we had one isolation unit, and another one main unit). We found this setup did sound better when two transformers were placed at 90° one with respect to the other.

In practical terms, since there are things that generally apply, one may draw her/his own conclusion based on particular requirements or possibilities. Transformers do have their power capabilities, so it is not recommended to go below their power specifications. You should also consider that transformers can not really work right at their specified power rating with usual supply rectifiers, as they must fill capacitors by 100 Hz (or 120 Hz) spikes, so these spikes must be higher current pulses than if current flew constantly. But once you fulfill this power rating criteria, it is good to start thinking “less is more”, and stay at that power and not to go above, because this way you only increase transformer’s bandwidth, and increase its external electromagnetic field. In other words: yes, there is a right power for every transformer used in the audio.

So, as said, some of these things probably counteract to what you have learnt about mains transformers sonic properties. But, as one fellow audio enthusiast wrote in the early days of the internet (when internet was young and pure), “most things we could learn about hi-fi were simply wrong anyway”.

Sad, ovo se odnosilo na drugi tip uredjaja...ali u spisku dijelova Pedja je specificirao transformator od 50VA
uglavnom nebi se opterecivao s tim
mozemo pitati Pedju za preporuku...
ali mislim da je ovih 50VA primjereno

by the way...meni EI ne odgovara radi velicine i problema sa smjestajem...tako da ja moram ici na toroide...
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 06, 2014 8:06 am

Ilimzn je na ovom ili starom forumu dobro objasnio zašto je dobro proračunata veličina trafoa bitna i naravno ispravljača poslije njega, ako nađem temu okačim link.
Evo i linka rasprave ča se tiče veličine trafoa http://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.ph ... n&start=30" target="_blank" target="_blank
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pet lip 06, 2014 9:18 am

Prije nekoliko mjeseci sam kupio KIT-komplet DAC-konvertera baziranog na CIRRUS LOGIC chipu CS4398CZZ (192kHz/24bit). Zalemio sam sve komponente (SMD-komponente su bile već zalemljene), ali uređaj još nisam isprobao.
Ima 2 ulaza i to digitalni (S/Pdif) baziran na chipu također od CIRRUS LOGIC-a CS8416CZZ (192kHz/24bit) i USB koji je baziran na chipu CM102S (48kHz/16bit), a analogni signal se pojačava sa NE5532 (koji je montiran na DIL-8 podnožje i moguće su vrlo lake izmjene/probe sa drugim dvostrukim OP-ima).
Dobivene komponente su dobre kvalitete, a tiskana pločica je precizno i pažljivo napravljena.
Nemam iskustva sa takvim DAC-om, pa bi mi bila draga razmjena utisaka i sugestija sa onima koji imaju sličan DAC.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Pet lip 06, 2014 9:48 am

Ako se ne varam, takav DAC ima diy_ch33ta (nema ga baš na forumu u zadnje vrijeme) sa svim odvojenim shunt napajanjima te UTC A-20 trafoima u izlazu. Kaže da je jako zadovoljan rezultatom.

Moj AYA II još stoji poradi tekućih projekata koji su bitniji trenutno. Pogledao sam shemu i mogu reći da je izuzetno kvalitetno projektiran taj DAC. No, realno gledajući, nije baš jeftin projekat. :D

A s treće strane (isto baš nije jeftin projekat), izrazito sam zadovoljan svojim PCM5102 D/A konverterom. Kako sam imao prilike usporediti ga s dosta D/A konvertera do 1k€, mogu reći da je bolji od svih isprobanih. Želja mi je još isprobati ES9018K2M. Čekat ću 2015. godinu za to. Isto sva napajanja odvojena, WaveIO, i vrlo vjerojatno trafoi u izlazu. Pa će biti AYA II, PCM5102 i ES9018K2M. Dovoljno meni :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Pet lip 06, 2014 10:16 am

ma ti si looooood... nikad ne reci: dovoljno mi je! :lol:

svaka čast...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pinco » Pet lip 06, 2014 10:47 am

yoke napisao:Sto se snage tice
evo clanak od Pedje...

http://www.audialonline.com/online-topi ... -and-more/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

izvadak iz sveg tog teksta (doduse nije predug za citanje ;))

____________________________________________-

2. [b]Lower power transformers sounded better than higher power ones. This finding was totally opposite to what audiophile common sense would predict or recommend by usual over-sizing recipe – higher power units were more thin and bright, whereas lower power units were more smooth and dynamic.[/b]

Ovo je neozbiljno i definicija u rangu sa snake oil.....
Kolko veći ili manji trafo i zašto?
Koji je trafo isproba i kojih karakteristika?
Sve je relativno, trafo je ionako dobro izoliran, grec pa RC pa razne stabilizacije.....
Ja san radije uzeja 80VA, ako mu 30VA više na 7 sekundara shebe zvuk onda..... :mrgreen:
pinco

PostPostao/la SaWa » Pet lip 06, 2014 11:06 am

davorin napisao:Prije nekoliko mjeseci sam kupio KIT-komplet DAC-konvertera baziranog na CIRRUS LOGIC chipu CS4398CZZ (192kHz/24bit). Zalemio sam sve komponente (SMD-komponente su bile već zalemljene), ali uređaj još nisam isprobao.
Ima 2 ulaza i to digitalni (S/Pdif) baziran na chipu također od CIRRUS LOGIC-a CS8416CZZ (192kHz/24bit) i USB koji je baziran na chipu CM102S (48kHz/16bit), a analogni signal se pojačava sa NE5532 (koji je montiran na DIL-8 podnožje i moguće su vrlo lake izmjene/probe sa drugim dvostrukim OP-ima).
Dobivene komponente su dobre kvalitete, a tiskana pločica je precizno i pažljivo napravljena.
Nemam iskustva sa takvim DAC-om, pa bi mi bila draga razmjena utisaka i sugestija sa onima koji imaju sličan DAC.

Ja imam istu pločicu,samo sa AK4396 čipom.Svira to super,a može se dosta unaprijediti.
Ja nisam radio nikakve modifikacije...još,ali PAMOOK je napravio sa cijevima u izlazu.
A može i ovako(tako ja mislim raditi)..http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost3014165" target="_blank

Ima i ovde tema..http://diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=14&t=731
SaWa

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 11:10 am

pinco napisao:
Ovo je neozbiljno i definicija u rangu sa snake oil.....
Kolko veći ili manji trafo i zašto?
Koji je trafo isproba i kojih karakteristika?
Sve je relativno, trafo je ionako dobro izoliran, grec pa RC pa razne stabilizacije.....
Ja san radije uzeja 80VA, ako mu 30VA više na 7 sekundara shebe zvuk onda..... :mrgreen:

hmm...
jednako kao izjava da ti treba trafo od 80VA jer je to bolje od 50VA :think:

S obzirom da je Pedja to konstruirao, i vjerujem da je covjek odradio jako dobar posao
ne vidim zasto bi se ja sad zamarao s tim dali da uzmem trafo od 25VA, 80VA ili 575VA ?
(...sumnjam da DAC trosi 50watti...)
meni je potpuno jednako dali cu platiti trafo od 50 ili 80VA

u BOMu pise, sto se trazi, za to sam zatrazio ponudu i ona iznosi koliko iznosi...meni dovoljno :mrgreen:
plavusa moment :mrgreen:

mislim ako ce netko uzeti papir i sve to proracunati i dokazati mi da je bolji neki XY od ovog od 50VA onda super
u suprotnom se drzim plavusa momenta :mrgreen: do kraja :mrgreen:
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka