Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Sri srp 30, 2014 5:50 am

Edison napisao:BTW, zadnje vrijeme su ti fotografije kao pustene kroz mekocrtac.
Vjerojatno je do fotoaparata.
Da si imao takav prije 90 godina, pare bi zaradio. Taj je efekt tada bio jako u modi... ;)

Ne znam o čemu se radi i kako to popraviti!?
Aparat (zapravo SONY-XPERIA) se odjednom počeo tako ponašati pa bih cijenio bilo kakvu pomoć da to ispravim.
davorin

PostPostao/la deleted user » Sri srp 30, 2014 6:57 am

Sad sam skuzio da su na jac music stranici cijene u eurima... Pise doduse 710EUR cijena za par ukljucujuci 19% PDV-a, ali sam zaboravio na te ostale spomenute troskove. Sve u svemu, nikad nebi dao tolike novce za dvije cijevi. No kako se kaze, svaka bena ima svoje veselje i svoje novce u svom novcaniku. Ali ako covjeka veseli, tko sam ja da mu sudim?

PostPostao/la Edison » Sri srp 30, 2014 8:21 am

davorin napisao:Ne znam o čemu se radi i kako to popraviti!?
Aparat (zapravo SONY-XPERIA) se odjednom počeo tako ponašati pa bih cijenio bilo kakvu pomoć da to ispravim.

Vjerojatno se razdesio objektiv, a kod ovih novih se to ne popravlja. Probaj pojacati kontrast, ako ima takvu mogucnost, i vidi da nije ukljucen koji od "kreativnih" filtera.
Iskljuci sve filtere i "djidje" i pojacaj kontrast pa snimi stranicu iz novina i vidi kako ispada. Trebalo bi bito ostro bez mekih rubova.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Edison » Sri srp 30, 2014 8:24 am

LesFaul napisao:Sad sam skuzio da su na jac music stranici cijene u eurima... Pise doduse 710EUR cijena za par ukljucujuci 19% PDV-a, ali sam zaboravio na te ostale spomenute troskove. Sve u svemu, nikad nebi dao tolike novce za dvije cijevi.

Ni kad bi bile s kapicama? ;)
Edison

PostPostao/la deleted user » Sri srp 30, 2014 8:39 am

Edison napisao:
LesFaul napisao:Sad sam skuzio da su na jac music stranici cijene u eurima... Pise doduse 710EUR cijena za par ukljucujuci 19% PDV-a, ali sam zaboravio na te ostale spomenute troskove. Sve u svemu, nikad nebi dao tolike novce za dvije cijevi.

Ni kad bi bile s kapicama? ;)

Ni tad! :lol:

PostPostao/la drazenK » Sri srp 30, 2014 12:13 pm

kada snimaš, izvadi mobitel iz futrole.
drazenK

PostPostao/la pamook » Čet srp 31, 2014 3:54 pm

...stigla zabava za vikend....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la drazenK » Čet srp 31, 2014 5:16 pm

zendra napisao:

neznam dali je ovo pomoglo, (vjerojatno nije kada ne javljaš), ali ako je riječ o mobitelu, najčešće se takav efekat na fotografiji dobije kada ljudi stave mob u lijepu novu futrolu koja ima neku debljinu, pa još onda ako je futrola tvrda i svjetlije boje, tj. bolje reflektira svijetlost. onda se sa rubova futrole oko leće reflektira svijetlo i upada u istu praveći dar-mar. a to je još izraženije kod moba koji ima ugrađeno svijetlo ili bljeskalicu za fotkanje
drazenK

PostPostao/la davorin » Čet srp 31, 2014 5:47 pm

zendra napisao:
zendra napisao:

neznam dali je ovo pomoglo, (vjerojatno nije kada ne javljaš), ali ako je riječ o mobitelu, najčešće se takav efekat na fotografiji dobije kada ljudi stave mob u lijepu novu futrolu koja ima neku debljinu, pa još onda ako je futrola tvrda i svjetlije boje, tj. bolje reflektira svijetlost. onda se sa rubova futrole oko leće reflektira svijetlo i upada u istu praveći dar-mar. a to je još izraženije kod moba koji ima ugrađeno svijetlo ili bljeskalicu za fotkanje

Nema nikakvu futrolu, a kvalitet slika se pokvario bez nekog vanjskog uzroka, ili ga bar ja nisam uočio!
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Čet srp 31, 2014 6:31 pm

Koji model Sony-a je to?
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica