Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la micro » Čet pro 04, 2014 9:38 pm

Gdje ima dobro vodeno hladjenje za PC, ja se malo zahe... pa kupio onaj nabrzi AMD i neku graficku karticu koja moze pogoniti 4K monitor odnosno UHD televizor. Imam problem sto se ovaj komp grije kao sumanut i to samo koristenje po netu, imam vodeno hladjenje ali treba vece. Ozbiljno sam pomisljao i na traktorski hladnjak :lol:
micro

PostPostao/la audio kutak » Čet pro 04, 2014 10:04 pm

tebi treba kriogeno hladjenje :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Čet pro 04, 2014 10:50 pm

Potrazit cu gdje su mi dijelovi koje sam radio prije 10ak godina, pa ako iskopam hladnjak sa ventilatorom, ne bi bilo lose da ga ubacis u seriju s postojecim ili izbacis postojeci skroz... jos jedna stvar je bolja pumpa za cirkulaciju, ne znam sto imas ali ja sam koristio MaxiJet 1000, sada ih imas MJ 1200 u Osijeku u Dogi trade-u po 200ak kn

http://www.advancedaquarist.com/2008/8/review" target="_blank

blok ti mogu dati ovaj sto sam radio za athlona ali morao bi se poigrati sa pripasavanjem na rupe od maticne... nije problematicno, ali raspored rupa na bloku je tamo od davnog Socket A :P

uglavnom, ubaci jacu pumpu, i ubaci jos jedan hladnjak - obicno se uzme grijac kabine, montira jedan ili 2 ventilatora od 120mm i vozi... 120mm radi manje buke, iako je i to relativno :roll:

ako tragas po otpadu, trazi grijac kabine od Kadeta negdje iz `86-te do `89-te, bili su bakreni a ne aluminijski, radili odlicno... morao bi biti negdje moj pa potrazim ako ti je u igri...

mislim da ti promjena bloka na CPU nije kriticna jer kad smo mi to prije radili, proc nije imao IHS...

javim ti da sam (ili nisam) nasao grijac (hladnjak) kabine :idea:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Čet pro 04, 2014 10:56 pm

audio kutak napisao:tebi treba kriogeno hladjenje :lol: :lol:

radila je ekipa sa kompresorima iz klima i pravila izmjenjivace da odgovaraju na proc, ali najveci problem je bilo (unatoc slojevima izolacije) dosta jako kondenziranje vlage unutar kucista... ima (bilo je? :? ) i par komercijalnih rjesenja, dosta skupih (kucista sa ugradjenim kompletnim sustavom) - google Vapochill

;)
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet pro 04, 2014 11:46 pm

Dean napisao:Ono u četvrtom redu nekaj ne štima....

Gdje,šta?
Inače buni me to ča kada sam napravio AllPIC programator(koji nije htio zapisivati u PICeve ali ih je čitao) u ICProg-u kada sam pročitao PIC, zapis na zadnje dvije/ili jedne lokacije nije bio 3FFF već nešto drugo jer je to kao neki kalibracijski file za interni oscilator koji nije pametno obrisati. E sada to kod PICkit3 nisam vidio.Budući da se radi o istim PICevima sa kojima sam se igrao na AllPICu možda sam te zapise ipak pobrisao jer sam nešto probavao programirati ali opet mi je čudno što na oba primjerka koje imam svi zapisi u memoriji PICa su identični.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Čet pro 04, 2014 11:58 pm

Khadgar2007 napisao:

Gdje,šta?
Inače buni me to ča kada sam napravio AllPIC programator(koji nije htio zapisivati u PICeve ali ih je čitao) u ICProg-u kada sam pročitao PIC, zapis na zadnje dvije/ili jedne lokacije nije bio 3FFF već nešto drugo jer je to kao neki kalibracijski file za interni oscilator koji nije pametno obrisati. E sada to kod PICkit3 nisam vidio.Budući da se radi o istim PICevima sa kojima sam se igrao na AllPICu možda sam te zapise ipak pobrisao jer sam nešto probavao programirati ali opet mi je čudno što na oba primjerka koje imam svi zapisi u memoriji PICa su identični.

svi redovi su 3FFF samo je jedan segment 3FFE
pamook

PostPostao/la micro » Pet pro 05, 2014 12:30 am

Khadgar2007 napisao:

Gdje,šta?

Nemoj me drzati za rijec ali mislim da tu nisu pisali te podatke. Ako je neki od mikrocipovih "original" programatora on ne bi trebao da ti te podatke mijenja a bez da te softver upozori na to.
micro

PostPostao/la micro » Pet pro 05, 2014 12:38 am

pamook napisao:Potrazit cu gdje su mi dijelovi koje sam radio prije 10ak godina, pa ako iskopam hladnjak sa ventilatorom, ne bi bilo lose da ga ubacis u seriju s postojecim ili izbacis postojeci skroz... jos jedna stvar je bolja pumpa za cirkulaciju, ne znam sto imas ali ja sam koristio MaxiJet 1000, sada ih imas MJ 1200 u Osijeku u Dogi trade-u po 200ak kn

http://www.advancedaquarist.com/2008/8/review" target="_blank" target="_blank

blok ti mogu dati ovaj sto sam radio za athlona ali morao bi se poigrati sa pripasavanjem na rupe od maticne... nije problematicno, ali raspored rupa na bloku je tamo od davnog Socket A :P

uglavnom, ubaci jacu pumpu, i ubaci jos jedan hladnjak - obicno se uzme grijac kabine, montira jedan ili 2 ventilatora od 120mm i vozi... 120mm radi manje buke, iako je i to relativno :roll:

ako tragas po otpadu, trazi grijac kabine od Kadeta negdje iz `86-te do `89-te, bili su bakreni a ne aluminijski, radili odlicno... morao bi biti negdje moj pa potrazim ako ti je u igri...

mislim da ti promjena bloka na CPU nije kriticna jer kad smo mi to prije radili, proc nije imao IHS...

javim ti da sam (ili nisam) nasao grijac (hladnjak) kabine :idea:

Problem je ovog mog vodenog hladjenja sto je ono zatvoreno i ne moze se nista prepravljati bez nasilnih metoda(antec ono manje). Imam ja pumpi skinutih sa onog stroja za razvijanje fotografija , japanske su sa ugradjenim BLDC motorom mislim da bi se moglo ugurati u kuciste.

Mislio sam na ona napajanja koja se prodaju kao kit , ili odvojeno recimo hladnjak ,pumpa ,spojnice itd.
micro

PostPostao/la pamook » Pet pro 05, 2014 8:55 am

micro napisao:
Problem je ovog mog vodenog hladjenja sto je ono zatvoreno i ne moze se nista prepravljati bez nasilnih metoda(antec ono manje). Imam ja pumpi skinutih sa onog stroja za razvijanje fotografija , japanske su sa ugradjenim BLDC motorom mislim da bi se moglo ugurati u kuciste.

Mislio sam na ona napajanja koja se prodaju kao kit , ili odvojeno recimo hladnjak ,pumpa ,spojnice itd.

gledam na slikama, i (po ondasnjem iskustvu) rekao bih da je to igracka :P ... kao svojevremeno Zalmanov (p)Reserator :think:

pumpa ugradjena na blok ne moze bit dovoljno jaka IMHO, a taj mali hladnjacic je daleko pre mali... ako stavis jacu pumpu na ovaj sistem, ode sve u kauras za tren - sudeci po spojnicama... ostaje ti probat stavit veci radijator, probat cu iskopat moj danas pa ti se javim :think: ... dimenzija hladnjaka se ne sjecam bas, ali ugurao sam ga u veliko Chieftec kuciste :think:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la micro » Pet pro 05, 2014 9:13 pm

Kolike su dimenzije ovog hladnjaka i ventilatora na slici. Mislim da je najblize sto sam nasao neki ozbiljniji hladnjak u sloveniji , 120x240 jeste nesto tanko ali ima povrsinu za dva ventilatora , web shop pa salje postom.

Ovom na slici si ti lemio konektore za spajanje na njega?
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica