PC za muziku

Re: PC za muziku

PostPostao/la micro » Pon lis 05, 2015 4:39 pm

denis_vz napisao:
micro napisao:
Jedan proizvodjac koji pravi vrlo zanimljive maticne ploce vrlo malog formata , izlaza i ulaza nema sta nema:)

http://www.jetwaycomputer.com/NF9M.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Jetway radi zanimljive matične, ali za ovu baš nisam siguran...

Naime, muči me ovo "+9V ~ +36V DC-in jack"... Dakle, na ploči vjerojatno ima nekakav DC-DC konverter, valjda čip veličine zrna riže, pa se bojim da bi tu moglo biti svega (pogotovo za ozbiljan zvuk).

Bolje su mi matične koje točno specificiraju npr. 19V/3.4A kao DC ulaz. Onda uzmeš "ozbiljniji" switcher za laptop, i u principu nemaš problema sa šumom.
Ova varijanta u koju se šteka "sve živo" mi je sumnjiva, jer obično ono što se ugrađuje na ploču od strujne regulacije nije baš bogznašto: s obzirom da se takve ploče znaju koristiti za "digital signage" (tj. da tjeraju nekakav kiosk-displej ili monitor na kojemu se vrte reklame po dućanima), to im nije neka mana. No, kad spojiš malo ozbiljnije zvučne komponente (vanjski DAC, kvalitetno pojačalo), skužiš da imaš dosta digitalnog šuma.... Najčešći uzrok - loše napajanje - ili u ovom slučaju loš DC-DC konverter na ploči....

Sve maticne ploce imaju svicere koji spustaju 12V ili visi na napon napajanja vecinom atom procesora koji je vrlo nizak, ove jetway rade za industriju i ozbiljniju primjenu pa pretpostavljam da bi trebale imati kvalitetnije uradjene svicere a pogotovo sto se sve pasivno hladi.

Recimo ovako imam neku jeftiniju asus plocu i kad ustekam usb imam sum u slusalicama a jacina zavisi i od toga da li cita ili snima na usb , imam takodje maticnu asus koja je placena oko 1500kn i to se vec prodavala dosta dugo , bila je i skuplja i zamisli nema nikakvog suma u slusalicama snimao nesto na usb ili ne , zanimljivo :lol:
micro

PostPostao/la Master of disaster » Pon lis 05, 2015 9:42 pm

Logično, ta matična od 1500 kn nevalja. Očito joj je otišao generator šuma. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Sub lis 17, 2015 8:51 pm

Pošto sam imao nešto djelova kod kuće (SSD, HDD, 2GB Memorije i slično...) dao sam se u trošak i kupio matičnu i kućište...

ASRock Q1900B i Antec mini ITX kućište sa ugrađenim napajanjem...

Dok sam otišao u WC, the_bebe je složio sve i upalio...

Probao sam Ubuntu i Win 8.1 Pro. Nejverojatno je kako dobro radi cijela priča za relativno malo novaca. Ono što sam htio postići je da imam fanless računalo i to mi je u potpunosti uspjelo.
Sada moram izmisliti nekakav USB asinhroni DAC i da upogonim to sa postojećim NAS-om i riješim upravjanje tabletom...I to bi bilo to, što se tiče mene...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la deleted user » Sub lis 17, 2015 9:17 pm

Koji NAS imas? Qnap?

PostPostao/la tom_hifi » Sub lis 17, 2015 10:20 pm

Schultz napisao:Pošto sam imao nešto djelova kod kuće (SSD, HDD, 2GB Memorije i slično...) dao sam se u trošak i kupio matičnu i kućište...

ASRock Q1900B i Antec mini ITX kućište sa ugrađenim napajanjem...

Dok sam otišao u WC, the_bebe je složio sve i upalio...

Probao sam Ubuntu i Win 8.1 Pro. Nejverojatno je kako dobro radi cijela priča za relativno malo novaca. Ono što sam htio postići je da imam fanless računalo i to mi je u potpunosti uspjelo.
Sada moram izmisliti nekakav USB asinhroni DAC i da upogonim to sa postojećim NAS-om i riješim upravjanje tabletom...I to bi bilo to, što se tiče mene...

Imam ti ja USB asinhroni DAC. Nije skutijan jedino :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » Sub lis 17, 2015 11:10 pm

LesFaul napisao:Koji NAS imas? Qnap?

Ne... Ništa fensi. WD MyCloud... Meni dosta. Ti knap, sensolođi i te fensi šprehe su mi preskupi. Imam filmove i muziku na njemu. Ako izgubim, skinem opet... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Sub lis 17, 2015 11:12 pm

tom_hifi napisao:Imam ti ja USB asinhroni DAC. Nije skutijan jedino :mrgreen:

Trenutno sam se malo preinvestirao.... :whistle: :shifty:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » Sub lis 17, 2015 11:22 pm

Nisam ni ja ništa bolji :mrgreen: JAvi se pred Božić :lol:
tom_hifi

PostPostao/la deleted user » Sub lis 17, 2015 11:25 pm

Schultz napisao:
LesFaul napisao:Koji NAS imas? Qnap?

Ne... Ništa fensi. WD MyCloud... Meni dosta. Ti knap, sensolođi i te fensi šprehe su mi preskupi. Imam filmove i muziku na njemu. Ako izgubim, skinem opet... :mrgreen:

Ah, razocarao si me... :doh: Nego, koju TOCNO verziju WD-a imas? :think: Kupio bih nesto ali sam malo neodlucan...

PostPostao/la Schultz » Sub lis 17, 2015 11:37 pm

WD MyCloud 4 TB

Meni dosta i ne treba mi više, ali kako se radi o jednom HDDu, nema RAID.

Ako ti treba RAID mislim da bi D-Link sa WD Red diskovima bio cijenovno prihvatljivo rješenje...

Može i Synology ali ponavljam, meni osobno nepotrebno i skupo.
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka