Postao/la Master of disaster » Ned stu 22, 2015 9:56 am
Da, tanjur je definitivno teži nego što bi očekivao, zapravo, prilično je težak. Moram usporediti, ali čini mi se da je i teži nego na Thorensu TD 105 MK koji mi je trenutno "referentrni". Leži na manjem plastičnom tanjuru koji je ujedno i remenica, a osovina ide iz ležaja, kroz taj plastični, kroz aluminijski, i viri van aluminijskog za ploču.
U kom smislu da obratim pažnju na ležaj? Gramofon je došao u rastavljenom i prapnjavom stanju pa sam sve rastavio i pažljivo očistio a u mesinganu čašicu sam stavio ulja. Kada sam vraćao taj plastični tanjur sa osovinom nije sjedao do kraja nego je "plesao" na zračnom jastuku, i tek kada sam ga zavrtio je lagano sjeo na mjesto. Kada se još gore stavi i aluminijski tanjur; i kada ga se zavrti treba puuno da se zaustavi, tako da vjerujem da je ležaj ok.
EDIT: Da, ručka djeluje najlošije od svega na tom gramofonu. Ali imam jedan Körting p-104 koji je direct drive i automatski, a kao mulac sam u nekakvim pokušajima skrečanja shebao automatiku. Taj gramofon ima solidnu ručku, pa hm, možda da je nju iskoristiti...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.