Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Edison » Sri pro 16, 2015 12:27 am

pamook napisao:upomoc :mrgreen: :lol: :lol:

ako netko od znalaca ima volje za preinake, ili za brzi google neke druge sheme koja bi radila blize onome sto zelim dobiti, moj najdublji naklon duboko štovanje za volju, trud i potrošeno vrijeme :obscene-drinkingcheers:

Hmmm, a da u neku vec isluznu lampu ubacis elektromotorcic i narancastu LEDicu? :idea:
Edison

PostPostao/la ilimzn » Sri pro 16, 2015 12:41 am

Fundamentalno neshvacanje sto je dekatron cijev???
Dekatron je brojacka cijev i ako je ganjas s 50Hz i ima 10 pozicija (DEKAtron) onda se moze okrenuti u krug najvise 5x u sekundi. Uz neki trud, mozda 10 ako punovalno ispravimo drive.
Dakle NIJE nixie cijev i ne moze se tako niti rabiti.
ilimzn

PostPostao/la pamook » Sri pro 16, 2015 9:46 am

Nije bas u potpunosti :D , barem ne ovaj put :P

jasno mi je za sto je cijev namjenjena i njena uloga kao brojaca/indikatora... ali - buduci se moze "navrnut" da se vrti tih 5 puta u sekundi, onda vjerojatno moze i dovoljno brze da se iskoristi tromost oka - a buduci sam na netu nalazio uglavnom projekte sa podesavanjem brzine vrtnje (sto mi nikako ne treba) - tu je vise manje nula bodova. Treba mi fiksna frekvencija vrtnje, a dovoljno brza da je iluzija potpuna.

imam nixie sat sa IN-14 cijevima koji ima samo jedan driverski chip za svih 6 cijevi, i ako sam dobro shvatio, radi upravo to - pali ih redom dovoljno brzo da se ne vidi da ih pali, nego sve skupa izgleda kao da su sve konstantno ukljucene...

taj dio me "vodio" na razmisljanje da se nesto slicno moze rijesiti i sa dekatronom... ako moze VU metar, vjerojatno moze i ovo sto bih htio...

naravno - ovo gore je proizaslo iz mojeg vrlo nestrucnog razmisljanja oko toga, pa u tom svijetlu treba(s) i sagledati moguce odgovore (hocu rec, budi njezan :mrgreen: :lol: :lol: :lol: )

:obscene-drinkingcheers:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Johnny » Pet sij 15, 2016 3:09 pm

Evo video gdje rušim nekoliko zakona fizike. Newtonov treći i očuvanje entropije zatvorenog sustava:

Watch on youtube.com

Bavimo se tehničkim hobijem pa možda nekoga razveseli...

Nisam htio da to padne u zaborav, a nisam imao gdje to objaviti. Razmišljao sam i koliko ima propalih pokusa na jedan uspješni pa sam s tim u vidu napravio i forum i objavio svoj pokus.
Posebno sam ponosan na matematički "izvod".
Johnny

PostPostao/la Schultz » Pet sij 15, 2016 5:43 pm

Jeli to nešto za slijevanje olova i bacanje graha prebranca...?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Pet sij 15, 2016 7:01 pm

NEMA BLAGE VEZE SA... (ALI MOŽDA BI MOGLO :) )

Danas je toliko spominjani kontroverzni printer konačno pušten u pogon.
Naravno da tek treba početi učiti kako ga ispravno i učinkovito koristiti, a to sigurno neće biti na brzaka i jako jednostavno.
Puno je tu mogućnosti što kod ovakvog ne baš amaterskog uređaja traži dosta vježbe i upoznavanja.
Prvi koraci su napravljeni.
Za prvi uradak nisam printao podnožje za GM70 niti PP izlazni trafo već sasvim jednostavnu, i još k tome smanjenu, naobičniju šalicu.

Da bi sve skupa uopće počelo raditi bilo je potrebno usvojiti kako da se model uopće počne printati.
Naime, na glatku površinu stakla se sve skupa treba "zalijepiti" kako bi bilo stabilno i ne bi se pomicalo tokom rada.
Postoje za to posebne folije i ljepila, ali trebalo je nešto vremena da se prokljuvi i unatoč proučavanja tekstova "gurua", nije baš sve posve jednostavno.
Na kraju se dobrim rješenjem pokazao najobičniji lak za kosu.
Ali mrcinu nisu šljivili fini Taftiči i slično, već se ovdje u punom sjaju pokazao nakazni smrdljivi i krasno ljepljivi lak za kosu od 12 kuna :) :)
Do tada je bilo svakakvih pokušaja s kapton trakom, specijalnom folijom, "originalnim" ljepljivim sprejom i sl.
Međutim, rezultat je ispao otprilike ovako :) :)

Slika

Daklem, goreopisani sprej je konačno dobro odradio svoj posao i na platformi se počeo pomaljati prvi uradak

Slika

Naravno, high end uređaj smije svijetliti samo plavo :).....

Slika

Odabran je rad u dosta niskoj kvaliteti, i unatoč vrlo malim dimenzijama "šalice" (cca 3 cm promjera) sve skupa ne izgleda tako loše.
Nakon dvadesetak minuta sve je bilo gotovo.

Jako sam zaovoljan rezultatom. Pri tome me ne zanima sam uradak već potvrda očekivanih mogućnosti jer je sam "proizvod" unatoč veličini i krhkosti (debljina stjenki između 0,5 i 1 mm vrlo čvrst i elastičan. Upravo ono kako se očekivalo. Materijal je ABS i po osjetu i čvrstoči je posve jednak današnjoj čvrstoj plastici od koje je puno toga napravljeno.

Samo printanje u pravilu ne daje posve glatke stjenke jer se sve radi u slojevima i prelazi su više ili manje vidljivi.

Slika

Međutim, nema prepreka da se sve dalje mehanički fino obradi poput bilo kojeg drugog materijala.
Postoji i "tehnologija" kojom se sve skupa može zagladiti do savršenosti.

Uglavnom, potencijal i za hobi postoji, mada isprva to uopće nije bilo u planu :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Schultz » Pet sij 15, 2016 7:57 pm

Fora.... Ali uz sve ovo vrijeme koje je prošlo od kada su se pojavili komercijalno prihvatljivi 3D printeri, ja osobno ne vidim što bi sa jednim takvim ja radio....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Pet sij 15, 2016 9:43 pm

male crnce ?
yoke

PostPostao/la pamook » Pet sij 15, 2016 9:53 pm

kako šta printat???? Kacigu Darth Vadera, pod hitno! :happy-bouncyredfire: :happy-bouncyredfire: :happy-bouncyredfire:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Pet sij 15, 2016 10:05 pm

pamook napisao:kako šta printat???? Kacigu Darth Vadera, pod hitno! :happy-bouncyredfire: :happy-bouncyredfire: :happy-bouncyredfire:

Nelose ;)
Moze meni od stormtroopera !?!
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica