Master of disaster napisao:Schultz napisao:Majketi Pamuče, kamo ste to bili....?
Naš buvljak na Preluku se može sakriti kraj ovog.

Preko u BiH, mjesto se zove Lončari.... bio sam pred par godina jednom, slucajno, subota.... hrpe i hrpe elektronike, ekipa dovlaci iz D, CH, A pa prodaje... meni se nikad nije dalo samom otic, a sad se pojavila ekipa koja ima volje, pa ce se izgleda tradicionalno barem dva put mjesecno zabasat tamo

... drugi put opalim jos ponesto fotki....
https://www.google.hr/maps/place/Lon%C4 ... 18.6805129" target="_blank" target="_blank
uglavnom, nije (pre)velik buvljak, ali ima dobru ponudu za ono sto "nas" zanima - ono sto EU baci, ekipa donese u BiH, a onda mi vracamo u EU.... ja sam to shvatio kao reciklazu
laptope i racunala ni ne gledamo, vjerojatno bi se dalo naci dosta toga upotrebljivog, ali nije dovoljno vintage, a mi nismo preprodavaci
Dobar dio ponude na njuskalu kod prodavaca iz ovih "mojih" krajeva potjece upravo sa ovog buvljaka... cijene vise nisu toliko niske, i ekipa se ne da nacjenkat na bagatelu, ali kad naleti nesto (a naleti, samo treba dovoljno rano doc) i imat oko za vidjet nesto da valja u hrpi.... preprodavaci nalete na dobre komade pa pokupuju, ali koliko sam shvatio, fali im finesa - lako je uocit Marantz-a i znat da valja
Kod nas niti je ovakva ponuda, niti su cijene dovoljno niske.... onaj par Bose 601 je trazena pocetna cijena bila 200€... stanje robe je uglavnom "dobro" a iskoci i ponesto u mint stanju, problem je sto ekipa pri transportu izgrebe uredjaje, pogotovo ako se ne prodaju u prvoj ili drugoj rundi, onda tek bude ogrebotina od utovara-istovara.... naravno, nadje se i smeca, ali barem biras
Da ne bude sve pic-pic, rizik je tu - kolega Flega je uzeo Onkyo TX606 pod ispravan, ali izgleda da ce to tek biti stanje nakon promjene šake dijelova (redom kondenzatora, i to onih "solid" sto ne mogu krepati

), isto tako i mali Canton sub, pregorjelo napajanje... ja sam uzeo ovaj mali Telefunken i imao srece da je potpuno ispravan, trebalo ga je pocistiti i kad je vec rastavljen, zamijeniti 10 elektolita i pregorjelu tinjalicu za sat...
uglavnom, vrijedi se ustat, 20 min do granice, pa 20 min od granice.... na povratku, obavezno na ćevape u Orašju, a i gorivo je dovoljno jeftinije da se isplati natankat pun tank (na provjereno dobrim stanicama)...
eto, mi babe se veselimo ic na pijac subotom

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.