Zbilja je tako

No, zaboravio sam još jednu "ribu" u današnjoj mreži.
Donio poklon moj stari dobavljač koji je nešto rjeđi zadnjih godinu dana pa dolazi samo prije Božića i Uskrsa.
Kad dođe, donese dobre stvari koje jako brzo planu.
U pravilu više ne uzimam ništa veliko, ali nisam smio odbiti.
Radi se o prezrenom EU uratku firme LOEWE iz serije HI-FI Sound Project koji su od sredine sedamdesetih zajedno razvijala zvučna EU imena (PHILIPS, LOEWE, ERRES, DUX, HORNYPHON, SCHNEIDER (France), MEDIATOR i PYE - vjerojatno sam pokojeg još zaboravio navesti).
Ovo je najveći model iz serije: TA 12000 iz 1979. godine.
Uređaj je zbilja impresivan. Velik, težak, posve metalan, dobro koncipiran a i lijepo izgleda.
Razvija 2 x 90W netto na 4 Ohma, ima dva phono priključka, podržava tri para zvučnika i ima sve ono što uređaji takve (više) klase trebaju imati.
U snagu mogu povjerovati budući je transformator povelik (400W).
Opisi po internetu tvrde da ima izuzetno dobar zvuk. Vidjeti ćemo

Na žalost, u to vrijeme su Japanci haračili pa u našim krajevima nije bio zapažen, vjerojatno i zbog cijene.
U to vrijeme su se EU firme još uvijek tvrdoglavo držale DIN priključaka pa je tako i kod ovog uređaja.
Uređaj sam dobio pod "neispravnog" zbog toga što je "gluh" na FM-u.
Ovaj sigurno ide u temeljitu obnovu uz malo tvikanja (RCA priključci) jer mislim da to zaslužuje.
Nakon toga nekud u udomljavanje jer bi bilo šteta da se izležava na kakvoj polici.

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......