Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Zmajz » Sub srp 20, 2019 10:02 am

Radije rolo platno razvuci na okvir... osim toga, mislim da rolo za projekcije ima na sebi neki reflektirajući sloj ili čestice u boji tako da obična bijela boja nije neka sreća...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la yoke » Sub srp 20, 2019 10:24 am

Onda vako nesto...

https://www.svijet-medija.hr/art/prijen ... 0-cm/86532

Kaze, 160x160...
Ova platna se ne moraju razvuci do kraja ? Mogu izvuci potrebnih 100cm...
Kao, mozda zvuci kao glupo pitanje, ali se nikad nisam s tim susretao, pa ne znam jel ima kao "granicnik" da se izvuce samo do potrebne visine a ne da se mora razvic do kraja ?

Dali je netko naletio na nesto slicno ovo, da je 160cm sirine ali da je presvidjeno za 16:9/10 format ?
yoke

PostPostao/la audio kutak » Sub srp 20, 2019 10:29 am

yoke napisao:To bi bila ploga od cca 160x90cm koju bi cak mogao i pod krevet nagurati kad ne koristim
Kad mi zatreba samo ju izvadim i nakeljim ispred TVa
u

Da, sve si mislim da bi ti to svaki dan vadio i stavljao na zid :lol:

Moj savjet, sredi zid kako treba i pituraj ga pa imaš "platno" kad god hoćeš
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Sub srp 20, 2019 11:17 am

yoke napisao:Onda vako nesto...

https://www.svijet-medija.hr/art/prijen ... 0-cm/86532" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Kaze, 160x160...
Kao, mozda zvuci kao glupo pitanje, ali se nikad nisam s tim susretao, pa ne znam jel ima kao "granicnik" da se izvuce samo do potrebne visine a ne da se mora razvic do kraja ?

Dali je netko naletio na nesto slicno ovo, da je 160cm sirine ali da je presvidjeno za 16:9/10 format ?

Ja sam nekad imao takvo projekciono platno za projeciranje dijapozitiva. Mozda ga jos negdje imam, skriveno drugim stvarima. Imalo je granicnik/kocnicu na dnu. Mislim da bi se dalo jednostavno DIY modificirati i za to sto tebi treba.

Inace, ideja o dobro sredjenom bijelom zidu, nije dobra. Radi i to, ali nije idealno, puno svjetla "upije". Ova projekciona platna imaju na sebi reflektirajuci sloj, neku vrstu sljokica ili kristalica. Puno je bolja slika na tome.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sub srp 20, 2019 12:47 pm

Edison napisao:

https://www.svijet-medija.hr/art/prijen ... 0-cm/86532" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Kaze, 160x160...

Ja sam nekad imao takvo projekciono platno za projeciranje dijapozitiva. Mozda ga jos negdje imam, skriveno drugim stvarima. Imalo je granicnik/kocnicu na dnu. Mislim da bi se dalo jednostavno DIY modificirati i za to sto tebi treba.

Inace, ideja o dobro sredjenom bijelom zidu, nije dobra. Radi i to, ali nije idealno, puno svjetla "upije". Ova projekciona platna imaju na sebi reflektirajuci sloj, neku vrstu sljokica ili kristalica. Puno je bolja slika na tome.

Ovo mogu potvrditi. Probao na zidu kuće od bijelog klesanog kamena. Nije da se ne vidi, ali trebao bi biti baš veliki moćan projektor. Sa projekciskog platna se vidi puno bolje.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la drz » Sub srp 20, 2019 4:27 pm

drz

PostPostao/la pamook » Sub srp 20, 2019 5:44 pm

...goli zid, bijela boja, plahte, stoljnjaci, plastični vinil stoljnjaci, pakpapir i ina rješenja su nula bodova... isto tako i platno za dijapozitive nije skroz "upotrebljivo".....rolo platno izvučeš koliko ti treba (po visini, naravno :lol: ), ili ako si bas popeezdio, kupi platno i zalijepi ga za neku plohu pa nek bude na zidu kao slika pod nazivom "skup bijelih mrava".... šta te briga :lol:

ovaj zadnji prijedlog s specijalnom bojom mi je isto tako privlačan, iako je platno cjenovno tu negdje....

a za velicinu... bez problema se naviknes, kao i kod kupovine TV-a - malo u pocetku budes uplasen da sta sam to napravio, a onda se naviknes (a i ostali koji stanuju s tobom i TV-om, jebiga, nema im druge :lol: :lol: :lol: )
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Sub srp 20, 2019 5:49 pm

https://www.svijet-medija.hr/art/prijen ... 0-cm/86532" target="_blank" target="_blank

Kaze, 160x160...

...uzmi platno bez stalka, bit ce jeftinije (kad ti vec stalak ne treba).... kad se izvlaci iz "kazete", nekako kao i one stare krpene roletne - imas "zub" svakih recimo 10-15cm pa lagano doziras koliko ti platna treba van kutije(tine)

mislim da za 16:9 nisam vidio ovakva mala platna, odn. ova manja su uglavnom kvadratna (barem bila, kada sam ja kupovao, tamo 2013.)

nu:

https://www.svijet-medija.hr/art/zidno- ... x160/16901

ako vec gledamo nizi cjenovni rang (a gledamo, ja sam uzeo prvo "pristupacno"), zasto platiti vise :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Ned srp 21, 2019 9:20 am

Pituravanje zida nije opcija jer mi je tamo i TV...pa lakse maknuti platno nego demontirati TV...

Pamuk...ovo sto si linkao, pise sirina platna od 160cm uz sirinu slike od 146cm...
Inace dobar prijedlog ;)...sto manje para tim bolje...

Ovo sto sam ja nakacio ima sliku od 160cm uz nesto sire platno/okvir 166cm)

Danas jos jednom provjerim udaljenost projektira, sirinu platna pa narucim neku kombinaciju...
yoke

PostPostao/la yoke » Ned srp 21, 2019 2:45 pm

Mislim da je ovi prvi put da cu priznati poraz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mislio sam ici na prikaz od 200cm i tako sam birao projektor
Mislio se dali da uzimam short trown projektor ili obicni..
Racunao i racunao, smisljao i smisljao, polozaj ovaj, polozaj onaj,kretao u kupovinu pa odustajao...i tako vec par godina...sad mi puko film i uzeo ga

:doh:

Skoro svi projektori koje sag gledao su mi bili problematicni radi nekog razloga...ili su davali preveliku sliku s male odaljenosti, ili premalu s normalne ili...ili...

(Problematicna pozicija sjedenja i mjesta za projiciranje...
Soba duzine 6.2m
Kauc na po puta, na cca3-3.6m...moras ostaviti malo za noge...pa projektor moze biti miksimalno na 2.2m ili slicno)

Sad kad sam ga dovukao doma ;
- izgledom je veci nego sam ocekivao
- kad se stavi kod nogu, u normalnom modu je bucan ventilator..
- kad se stavi u cinema, tisi je ali radi odnosa udaljenosti i velicine slike, bude mi nekako preblizu nogama + velicina...mislim da je to nesto sto boljoj polovici nece biti po volji...(ionako balansiram sa tim, kako da ga naguram u funkciju bez grintanja)
- kad ga stavim na poziciju gdje sam planirao, dobijem sliku od cca 200cm sirine (ajd bar nesto po planu)

Ali sad kad sam upalio projektor 160cm mi je skroz ok...
Polozaj na stolicu, ali mi je tad projektor kod nogu i ne odgovara mi previse
180cm sirne mi je jos draze ali mi je tad projektor skoro u krilu

Kad ga stavim na poziciju gdje sam planirao, dobijem minimalnu sirinu od 180 (nategnuto) do 200cm
Ali tu imam zafrkanciju s montazom i morat cu raditi one ruke...

Ali dobro...sta je tu je....

Opcija je da vratim projektor nazad u ducan...ali ni to mi se ne svidja.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Slijedeci korak
Izrada ruke, kupovina platna od 200cm
I pocet ici u crkvu, molit da me cura ne baci preko balkona

eventualno platno
www.instar-informatika.hr/projektorsko- ... 2/product/

Ev jos dvi fotke, ako se ne varam 160cm sirine i nekih 180, mozda prije 190cm

Slikano kroz jutro, sa polu spustenim roletama
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica