Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la grunf » Ned tra 26, 2020 12:00 pm

Khadgar2007 napisao:Ja mislim da sam vidio nekoliko sipa u sisačkoj ribarnici za uskrs,ali ih nisam kupio jer je cijena bila malo jača,a pitanje da li bi ih znao dobro pripremiti. Već sam par puta napomenuo od kako je došao neki novi vlasnik može se dobiti svježa riba po ok cijeni i dva puta tjedno je neka riba na meniju.

Jučer bačeno na roštilj,nemere drugačije nego po dijagonali jer nisam barbar da joj otfikarim glavu.Ne nađe se često losos-pastrva ali kada se nađe znam da će završiti kod mene. :D Ova je imala nekih 55dkg, par puta sam kupio i veće jer nije bilo manjih ali one su morale u ror. :(

ribica.jpg

ovaj moj je od lignje, ali ne one iz dućana , ali kad si već spomenia sipu, jednaput sam slučajno dok sam lovia hobotnice ulovia sipu od 1kg , baba ju je sutra spremila na crni rižot, dva dana nismo mogli zube oprati , inače je rijetkost naći-uloviti tako veliki primjerak usred bijela dana
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 26, 2020 12:55 pm

Nađe se i domaće lignje u ribarnici ali ukućanima je ona "pretvrda" pa se kupi ona zamrznuta koja je od tko zna kuda i tko zna čime "nafilana".Ja bi takve preskočio ali što mogu... Od glavonožaca kupim muzgavce, oni su svježi pa iako su "tvrđi" prođu ispod radara jer mekši ne postoje. ;)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Ned tra 26, 2020 3:44 pm

Khadgar2007 napisao:Nađe se i domaće lignje u ribarnici ali ukućanima je ona "pretvrda" pa se kupi ona zamrznuta koja je od tko zna kuda i tko zna čime "nafilana".Ja bi takve preskočio ali što mogu... Od glavonožaca kupim muzgavce, oni su svježi pa iako su "tvrđi" prođu ispod radara jer mekši ne postoje. ;)

To vjerovatno nije lignja nego lignjun, koji je tvrđi, nije tolko ukusan a ni skup.
pinco

PostPostao/la grunf » Ned tra 26, 2020 8:27 pm

Khadgar2007 napisao:Nađe se i domaće lignje u ribarnici ali ukućanima je ona "pretvrda" pa se kupi ona zamrznuta koja je od tko zna kuda i tko zna čime "nafilana".Ja bi takve preskočio ali što mogu... Od glavonožaca kupim muzgavce, oni su svježi pa iako su "tvrđi" prođu ispod radara jer mekši ne postoje. ;)

domaća lignja i hobotnica su mekani ,ko zna šta je to kod vas u ribarnici :D ,hobotnica kad se zaledi friška pa se spremi posli bude mekana, a i domaća lignja je mekana, talijane tu ne možeš privariti
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 26, 2020 8:29 pm

Ima Pinco pravo, ja se zabunio i rekao lignja umjesto lignjuna. A za hobotnicu znam da se treba zamrznuti, ne znam jel isti slučaj sa muzgavcima.
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » Ned tra 26, 2020 8:31 pm

I lignju i hobotnicu treba zalediti na par dana minimum. Može se lignja i u šporko, drito sa peškafonda ali ona onda ne smije biti veća od pedlja. Te su najbolje....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la grunf » Ned tra 26, 2020 8:40 pm

Khadgar2007 napisao:Ima Pinco pravo, ja se zabunio i rekao lignja umjesto lignjuna. A za hobotnicu znam da se treba zamrznuti, ne znam jel isti slučaj sa muzgavcima.

isto u led prije,ali ko zna šta je to ,jer muzgavaca u jadranu tako reći više i nema, moji su to spremali na bakalar kad se osuši ,moja baba nikad nije jela hobotnice ,to je zvala 'beštija' i to se uopće nije jelo prije, to bi joj bia najgori ručak od kad smo to počeli loviti 90tih godina, onda ih je bilo puno more,na tone, danas ni tog više nema, stari mi je nekidan uvatia jednu od 5kg, šta je danas ultima, prije smo se znali boriti i s primjercima od 15kg
grunf

PostPostao/la pamook » Ned svi 03, 2020 10:06 pm

...evo ljignja... sa lj....ulov iz Lidla, al već bio izmoren, pao mu imunitet na 70% :lol: :lol: :lol: ...uodma sam ga ostima, dok ne vide drugi :mrgreen:

Khadgar, vidi, zamalo sam ga prepekao :? :lol: :lol: :lol:

20200503_132647.jpg

20200503_132733.jpg

20200503_135339.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 03, 2020 10:13 pm

Ja bi to bacio mačketinama/psima bez da pogledam...
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Ned svi 03, 2020 10:33 pm

lepo tako taljani jedu, samo 20tak sec, meni treba minut i pol, ali vise preferiran ramstekacu :lol:
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica