Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pamook » Sri stu 25, 2020 5:17 pm

Zmajz napisao:A kad onda slušate cajke???

...pa kad odemo na tehnički, naravno :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 25, 2020 5:31 pm

pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju.....

Meni je "limp mode" dozvoljavao da idem do 100 kmh bez problema... Palila mi se lampica svako malo

Otišao u ovlašteni Ford servis i umjesto da me unaprijed obavijeste što i koliko, oni se ne javljaju nekoliko dana i sve već popravili??? Pitam što je otišlo, kažu ventil za turbo koji se nalazi u šlaufu!!! I što da kažem, nakon par dana isti kvar.... Ispetljali su se sa 1000 razloga koji dovode do tog kvara.... Uredno sam ih odjebao i auto servisiran u hr gdje sam i prije fieste servisirao, isto ovlašteni servis Forda.... Od kada sam zamijenio senzor, nemam nikakvih problema a vozim se svaki dan na posao i nazad, nema ni 3, 4 km.... Tu i tamo odem u Nürnberg ili Bamberg i malo ga razvalim :-)

pamook napisao: ...i onda prođe godina dana a ti što :lol: :lol: ... opet kod mehe da uključi sve nazad i nabaci drugi DPF samo za tehnički, pa onda opet kod njega da skine DPF i isključi? Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme :lol: :lol: )....

Ne, samo vratiš istu saću nazad i na tehnički.... zašto kupovati novi filter?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 25, 2020 7:25 pm

A ekološka svijest ništa? Koje ste vi štetočine...... :snooty:
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sri stu 25, 2020 9:53 pm

pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju....

Gospoda Otto i Diesel se negdje gore krizaju i cude sto su im ucinili od motora... :doh:

pamook napisao:Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme :lol: :lol: )....

A ja ne volim ni satove premjestat na zimsko/ljetno vrijeme... ;)
Edison

PostPostao/la grunf » Sri stu 25, 2020 10:47 pm

Edison napisao:
pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju....

Gospoda Otto i Diesel se negdje gore krizaju i cude sto su im ucinili od motora... :doh:

a, nisu ništa učinili nego pokvarili jer ovako više zarade ,prije si za života kupija dva ,tri auta, sad svake dvi tri godine moraš kupiti novo jer oboliš od komplikacija života s autom, da kucnem u drvo ja nemam problema s tim sondama i ventilima i kojekakvim glupostima , ali znam da moji na poslu i prijatelji non stop nešto s tim kemijaju ,inžinjavaju i obilaze servise :(
prošle godine ženinom bratu na mazdi to ispiranje -čišćenje nije dobro radilo i ubacilo je gorivo u ulje i uništilo motor ,dođe da poludiš :evil:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Sri stu 25, 2020 10:48 pm

pamook napisao:Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme :lol: :lol: )....

zato je meni auto na ženi i ona sutra ide na tehnički :D

ja san isto velika linčina šta se tiče auta :lol: :lol:
grunf

PostPostao/la grunf » Sri stu 25, 2020 11:04 pm

Schultz napisao:Jedno je more a drugo je kopno...

a i na moru je danas isto sranje, kupia moj stari novi motor, opet japanac,tri cilindra,indirektno hlađenje, 21KS, super zadovoljan, ja i žena jedno popodne na kupanje kad se meni u vožnji upali neki alarm, ne vidin od sunca baš koji je ,dođen bliže, vidin alarm z-noge, zoven starog da se upalia alarm z-noge ali mi je nemamo na brodu, njemu ništa jasno ,a bia kapo od makine, zvali servis, čekaj,čekaj , kaže lik da se zna upaiti ako dođe malo mora ispod kontakta na motoru, pa nismo stavili brodski motor u dnevni boravak, uglavnom je poanta u tome da je sad ide s novim motorima i nova instrument ploča ,elektronska s ledicma i svima šta ide s time i normalno da je povećana osjetljivost tih ulaza pa već pojava soli na kontaktima može upaliti neki alarm, stara je bila s žaruljicama i trebalo je struje da se upali alarm :lol: :lol:, a da ne govorin da sam je već popravlja i sad me opet čeka kad idem na otok , ne dam onim lihvarima 70$ za 5 ledica i par komponenti na pločici od 30x50mm :D
grunf

PostPostao/la Edison » Sri stu 25, 2020 11:27 pm

grunf napisao:a i na moru je danas isto sranje, kupia moj stari novi motor, opet japanac,tri cilindra,indirektno hlađenje, 21KS, super zadovoljan, ja i žena jedno popodne na kupanje kad se meni u vožnji upali neki alarm, ne vidin od sunca baš koji je ,dođen bliže, vidin alarm z-noge, zoven starog da se upalia alarm z-noge ali mi je nemamo na brodu

:lol:

A kod nas lokalci jos voze barke s Aran motorima. Isplati se otvoriti link
http://museums.hr/en/collection/object/263894/diesel-motor-aran-7
da se vidi sto je to. Rade tak-tak-tak-tak (cetverotaktni jednocilindricni diesel), dime i smrde ko kuga, vjerojatno zagadjuju ko 30 automobila, ali rade... vec 70 godina. Nemaju nikakvih senzora i indikatora... ;)
Edison

PostPostao/la davorin » Sri stu 25, 2020 11:48 pm

Jedan prijatelj mi se bavio servisom malih brodskih motora prije odlaska u mirovinu pa je imao uzrečicu: Stare Perkins, Aran i VM motore je zapravo teže ugasiti nego upaliti! Ove nove ne možeš upaliti niti kada ih poliješ benzinom! :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Sri stu 25, 2020 11:51 pm

Edison napisao:A kod nas lokalci jos voze barke s Aran motorima. Isplati se otvoriti link
http://museums.hr/en/collection/object/263894/diesel-motor-aran-7
da se vidi sto je to. Rade tak-tak-tak-tak (cetverotaktni jednocilindricni diesel), dime i smrde ko kuga, vjerojatno zagadjuju ko 30 automobila, ali rade... vec 70 godina. Nemaju nikakvih senzora i indikatora... ;)

Arana tu kod nas oduvijek i zauvijek - režu se drva, pogoni se tračna pila... jedino su ih izgleda izbacili sa cesta, dugo nisam vidio ekipu da se vozi na nekom od njih na putu na arbeit :think:

audio kutak napisao:
Meni je "limp mode" dozvoljavao da idem do 100 kmh bez problema... Palila mi se lampica svako malo

...nije stvar u max brzini već u vremenu postizanja iste - Škoda se u limp modu ima valjda cca 30ks dozvoljenih, pa se ti vozaj, ne znam da li ima max brzinu ograničenu ali dok dodje na 60km/h već si zaspao :lol: :lol:

audio kutak napisao:
pamook napisao: ...i onda prođe godina dana a ti što :lol: :lol: ... opet kod mehe da uključi sve nazad i nabaci drugi DPF samo za tehnički, pa onda opet kod njega da skine DPF i isključi? Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme :lol: :lol: )....

Ne, samo vratiš istu saću nazad i na tehnički.... zašto kupovati novi filter?

...pa u tome i jest stvar, ti si izgleda pritajeni alfista, ne moš bez mehaničara ni tjedan dana :lol: :lol: :lol: .... "samo" vratiš saće nazad u DPF, ko da je poklopac pored sjedala - odvezi do mehe, dogovori, ostavi, dok skine, razyebe, vrati saće, zavari, vrati filter na mjesto (navodno ni to nije bas mali zahvat na Škodi jer smeta nosač motora i dio pogonskih osovina - navodno), vrati software, odi registriraj, vrati se do mehe, ostavi auto, pa dok skine filter, razvali, izvadi, zavari, vrati, sve pošarafa, opet softwareski eliminira i to sve opet za nepunih godinu dana ..... mislim da bi mi mehaničar morao platit jedno 500€ za svaku takvu egzibiciju :lol: :lol: ... nema tih živaca, ni približno... ebena tehnologija, sve je postalo komplikacija do komplikacije, a kao sve uredno radi, suživot na razini, sve kompatibilno, nitko niš nije vidio/čuo, svi se samo smiješe.... i još se smiju ekipi koja ima šrafciger da drži vozačev prozor podignutim... kao, gle seljobera :lol: :lol:

doduše, ja sam jedan od onih što auto daju na pranje kad se treba ići na more, i eventualno po povratku (zbog prašine i poveće količine lišća oleandera), a onda mir do godine :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica