Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la cappucino » Čet lip 03, 2021 9:37 am

:clap: :clap: :clap:
Bravo Tom!
cappucino

PostPostao/la Master of disaster » Čet lip 03, 2021 12:42 pm

Ljepo tome, ljeepoo! :clap: :clap:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon lip 07, 2021 10:47 am

Došla narudžba iz Mousera sa novim kondenzatorima za multimetar.

IMG_1633.JPG

IMG_1634.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Pon lip 07, 2021 8:42 pm

Khadgar2007 napisao:Došla narudžba iz Mousera sa novim kondenzatorima za multimetar.

IMG_1633.JPG

IMG_1634.JPG

a jesi ga 'nabrija' :D , samo pazi oscon imaju otpor u miliomima (i veću struju curenja od ostalih), a onako po pločici čini se da su oni u filtraciji napona iz tog malog switchera , tu je trebalo odabrati zamjenski kond. po karakteristkima onog šta je već bia
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon lip 07, 2021 11:06 pm

Ne pitaj samo specse onih kondova koje sam izvadio van... Svi koje sam izmjerio su na mjerenju ko novi. Ti koje sam zamjenio sa oscon su na mjerenju(f=100Hz) nimalo lošiji, firma neka Thomson, 100uF/ i ESR 0.06,a panasonic oscon esr 0.05. Baš sam zato išao na ultra low esr jer sam vidio svičer a ako se ne varam glavni ubica kondova na sekundaru svičera je ESR pa idemo na neki ultra low. Aksijalni ROE je isto na mjerenju što se tiče kapaciteta za oko 30% bolji od ovog vishaja kojeg sam tutnuo unutra jedino ipak ima nešto viši ESR.

Zamjenio sam kondove čisto iz razloga jer ovi unutra imaju oko 35 godina na grbači.

Evo jedne slikice da se vidi kolika je to grdosija. Jedini problem je što su upute na njemačkom pa će do daljnjega korišenje biti čisto osnovno, omi,volti,amperi, truerms. Koliko sam skužio jedna od dodatnih opcija je da se postavi neka referenca i tolerancija pa onda uređaj pišti ako je mjerena vrijednost van tolerancije.
IMG_1635.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Uto lip 08, 2021 1:46 am

Khadgar2007 napisao:Ne pitaj samo specse onih kondova koje sam izvadio van... Svi koje sam izmjerio su na mjerenju ko novi. Ti koje sam zamjenio sa oscon su na mjerenju(f=100Hz) nimalo lošiji, firma neka Thomson, 100uF/ i ESR 0.06,a panasonic oscon esr 0.05. Baš sam zato išao na ultra low esr jer sam vidio svičer a ako se ne varam glavni ubica kondova na sekundaru svičera je ESR pa idemo na neki ultra low. Aksijalni ROE je isto na mjerenju što se tiče kapaciteta za oko 30% bolji od ovog vishaja kojeg sam tutnuo unutra jedino ipak ima nešto viši ESR.

Zamjenio sam kondove čisto iz razloga jer ovi unutra imaju oko 35 godina na grbači.

Evo jedne slikice da se vidi kolika je to grdosija. Jedini problem je što su upute na njemačkom pa će do daljnjega korišenje biti čisto osnovno, omi,volti,amperi, truerms. Koliko sam skužio jedna od dodatnih opcija je da se postavi neka referenca i tolerancija pa onda uređaj pišti ako je mjerena vrijednost van tolerancije.
IMG_1635.JPG

ne ubija kondezatore loš ESR nego loš 'brand' i loš položaj na pločici kad ih turnu blizu nekog hladnjaka
ne bi taj switcher radia da su bili loši kondezatori ,tu su male struje i temperature tako da se baš ne troši ,ali svejedno ih ubiju godine, moga si tu staviti neku klasični elektrolit s malo boljim karakteristikama ,a te iskoristiti oko nekod dac i.c.-a ili nešto slično , eto ja sam unaprijedio blue-ray player o polimerima(smd) i kvalitetnim kondezatorima u napajanju i to osjetno ;)

grdosija je to od instrumenta :D
za upute je lako ,mislim da se to danas može skenirati i prevesti illi nađeš nekog ko zna njemački :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la cappucino » Uto lip 22, 2021 8:47 am

U tri popodneva sklepane jedne male zabavne kutije.
Dimenzije su po Fostexovim uputama. Naravno unutarnje dimenzije, jer Fostex daje s 15mm debelim stjenkama, a kod naših dobavljača sam našao samo parne debljine--16mm
Bas reflex cijev---- :D ali ima svoju svrhu, jer bez nje, skoro da i nema basa. Pojačalo je SE - EL34, a pita i jače u ovim kutijama, ali za vruće tople dane, dovoljan je i mali PCL86.
cappucino

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 22, 2021 9:49 am

Bass reflex cijev Violeta :mrgreen:

Dobro je to, sigurno lijepo svira.
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Uto lip 22, 2021 10:52 am

:clap: :clap: :clap: :clap: Rekao bih fali basa, ali to si sam rekao. :mrgreen: :mrgreen: :D :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Bepone » Uto lip 22, 2021 1:24 pm

@capp.
to bi trebalo delat od 70,80hz ni slabo ne za mali driveric, ps kad ti dosade ove skatule daj hi meni jer iman fostex 3" sol a neda mi se delat skatule :lol:
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica