NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la stressman » Ned kol 25, 2013 10:31 pm

izbacite uljeza :)

2013-08-25 22.27.46.jpg

ja ga za 5 minuta idem ubaciti, da se ne zagrije :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la davorin » Ned kol 25, 2013 10:32 pm

stressman napisao:izbacite uljeza :)

2013-08-25 22.27.46.jpg

ja ga za 5 minuta idem ubaciti, da se ne zagrije :D

Yamaha? :?:
davorin

PostPostao/la micro » Pon kol 26, 2013 8:08 am

pamook napisao::lol: tesko da cu mu moci samo tako vratiti stari sjaj ;) :lol:

skinuo sam podnozje pa sad mogu metalni dio u UZV kadu a patinu si nesto mislim da ne bi dirao :think:

postolje je OK, samo treba malo glanca :D

zena me gleda `nako :shock:

Sjecam se mog djeda ,koji i nije bio nesto "sentimentalno" vezan sa njim , bio od '48 do '53 na robiji kao neprijatelj naroda(mnogi se nisu uopste vratili sa takvih eksurzija, da ne bude zabune nije bio zbog informbiroa) a koji je znao reci , nikad "raja" nije tako dobro zivjela(ekonomski) na ovim prostorima prije njega, ja bih to mogao samo potvrditi :mrgreen:
micro

PostPostao/la davorin » Pon kol 26, 2013 9:55 am

micro napisao:
pamook napisao::lol: tesko da cu mu moci samo tako vratiti stari sjaj ;) :lol:

skinuo sam podnozje pa sad mogu metalni dio u UZV kadu a patinu si nesto mislim da ne bi dirao :think:

postolje je OK, samo treba malo glanca :D

zena me gleda `nako :shock:

Sjecam se mog djeda ,koji i nije bio nesto "sentimentalno" vezan sa njim , bio od '48 do '53 na robiji kao neprijatelj naroda(mnogi se nisu uopste vratili sa takvih eksurzija, da ne bude zabune nije bio zbog informbiroa) a koji je znao reci , nikad "raja" nije tako dobro zivjela(ekonomski) na ovim prostorima prije njega, ja bih to mogao samo potvrditi :mrgreen:

Ne bih se složio da se općenito bolje živilo!
Iako sam osobno živio bolje od prosjeka moje životne okoline, postojao je veliki broj ljudi koji su živili u bijedi i nemogućim uvjetima. Nije se smjelo (ili htjelo?) o tome govoriti, a kamoli da bi to dospjelo u medije! Moja bliža okolina u to vrijeme (i ja osobno!) smo od toga "okretali" glavu, a razgovor i komentiranje o nemogućim životnim uvjetima neki naših istogodišnjaka su bili i opasni zbog represije.
Mislim da potezanje takvih teme i nije baš u okviru duha ovog foruma, ali kad se već diskutira i komentira, iznio sam dio svoga mišljenja da članovi i gosti ne bi pomislili da se i danas "unisono" pjeva kao u "ono" doba.
davorin

PostPostao/la joe dalton » Pon kol 26, 2013 10:10 am

Ljudi su nostalgični i skloni zaboraviti ružne stvari i pamtiti samo lijepe. Ljudska psiha.
A ništa nije crno-bijelo.
Neke stvari su bile (nerealno) dobre, a neke baš i ne.
Sjetite se redukcija struje i vožnje par-nepar. Da ne spominjem ljudska prava i političke slobode.....
joe dalton

PostPostao/la davorin » Pon kol 26, 2013 10:41 am

Veliku većinu nisu sekirali par-nepar vožnje automobila jer ga uopće nisu imali (danas ga ima doslovno svatko!), a prilično veliki broj ljudi nisu niti redukcije struje zamarale, jer niti nju nisu imali (danas struje nema samo na nenastanjenim otocima!)! :D
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 26, 2013 10:49 am

Upravo tako, i ja danas vozim auto par-nepar...zapravo provozam ga jednom tjedno da se zarđa i nazad na parkiralište.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » Pon kol 26, 2013 10:57 am

oću li čistiti ovu politiku ili ? :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Pon kol 26, 2013 10:59 am

davorin napisao:Veliku većinu nisu sekirali par-nepar vožnje automobila jer ga uopće nisu imali (danas ga ima doslovno svatko!), a prilično veliki broj ljudi nisu niti redukcije struje zamarale, jer niti nju nisu imali (danas struje nema samo na nenastanjenim otocima!)! :D

Nema je ni kod onih koji ne placaju racune pa im iskljuce. Kolegica s posla bila iskljucena preko mjesec dana... Platila velike zaostatke pa su ju opet ukljucili. Sad ima struje, ali nema ni za sto drugo, pa ni za hranu. Ovrhe na kredite, na minuse po tekucem, itd. itd... Jednostavno ne zna s novcem. Kad ima, ne vraca dugove, nego trosi i pravi nove dugove. Samo vise nema, od cijele place joj ostane samo par stotina kuna...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tubeman » Pon kol 26, 2013 11:24 am

Osamdesete su inače bile godine energetske krize U CIJELOM svijetu.
Mislio sam da je par-nepar bila YU umotvorina, ali izgleda da je to zahvatilo skoro cijelu tadašnju EU.
Ako su švicarci, austrijanci i englezi (među inima) imali par-nepar, zašto bismo mi bili nešto drugo.
Ako se malo pogledaju dokumentarci iz tog vremena, vrlo lako se to uvidi.
Ameri su s par centi po galonu benzina došli na deset puta veće cijene itd....
Da ne govorimo o tome da je PROSJEČNI zapadnjak živio jednako loše ili gore nego u YU, posebno u HR i SI dijelu.
Uglavnom nije imao ništa osim svojih ruku. Za to se sustav jako dobro pobrinuo. Zna se i zašto.
Sada se tako nešto pokušava progurati i ovdje, jer "odskačemo prosjekom od zapada" a blagajne prazne :) :) :)
Neki dan mi pričao rođak (živi u USA), da se nekakav ekvivalent pojmu godišnjih odmora ustanovio tek prije nekih petnaestak godina.
Njegova supruga je TRI godine skupljala Off dane kako bi mogla na porodiljni.
Pa sada, usporedimo to s kategorijom zaštite Ličkih medvjeda :) :(

To što smo mi "živjeli" zapadni svijet iz novina i TV (a tamo se vide uglavnom ekstremi), nitko nam nije kriv.
Posebno su popularni bili prilozi iz "napretka tehnologije" i mogli smo samo razdragano misliti da se televizori, kamere, pojačala samo trebaju uzeti s mjesta kuda ih vrijedni američki pregaoci kroz noć ostavljaju kako bi po danu bili besplatno dostupni :) :)

Politiku i emocije treba staviti na stranu.
Dosta više lijevih i desnih, istočnih i zapadnih jer to nikuda ne vodi.
Besmisleno je kukati oko toga kako je bilo, već treba pasti u očaj pred budućnošću :) :) :)
Meni je svejedno.
Radio onda, radim i sada, doduše što dalje, to puno više i s puno većim utroškom živaca po ostvarenoj kuni.
Nekada sam istovarao vagone s cementom, kopao kanale, postavljao antene, sve da se osamostalim od roditeljskih džeparaca.
Ne znam zašto je danas fizički rad danas tako anatemiziran i ogađen ???
A da ćemo se vrlo skoro svesti u svoje stvarne okvire i pripadajuće mogućnosti ( :( :( ) uopće ne sumnjam.
Za to se treba pripremati a ne kukati.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica