NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Zden » Sri vel 15, 2023 8:26 pm

davorin napisao:Trebaš otvoriti temu u rubrici "Prodajem" i možda staviti koju fotografiju više uz poneki podatak (stanje ovjesa zvučnika, stanje skretnica, itd.) i naravno neku početnu cijenu.

Sve je pic pic tražim neku procjenu zauzimaju mi prostor a možda i neka zamjena .
Zden

PostPostao/la davorin » Sri vel 15, 2023 9:00 pm

Zbog velike starosti se takve stvari ne isplati prodavati jer je jako teško dobiti i ~100€ za par, bez obzira što je stanje izvrsno. Možda zamjena za nešto što netkome ne treba, a tebi treba bolja opcija, a njemu bi dobro došao par očuvanih kutija. Tu se onda ne gledaju striktne novčane vrijednosti.
Nezgodno je i što su relativno velike i teške pa ih se ne isplati slati poštom zbog visoke poštarine i rizika od oštećenja te ih treba preuzimati na licu mjesta!
davorin

PostPostao/la Zden » Sri vel 15, 2023 9:03 pm

davorin napisao:Zbog velike starosti se takve stvari ne isplati prodavati jer je jako teško dobiti i ~100€ za par, bez obzira što je stanje izvrsno. Možda zamjena za nešto što netkome ne treba, a tebi treba bolja opcija, a njemu bi dobro došao par očuvanih kutija. Tu se onda ne gledaju striktne novčane vrijednosti.
Nezgodno je i što su relativno velike i teške pa ih se ne isplati slati poštom zbog visoke poštarine i rizika od oštećenja te ih treba preuzimati na licu mjesta!

Baš tako za stotku ih odma dam samo da nađem interesenta :)
Zden

PostPostao/la pamook » Sri vel 15, 2023 11:03 pm

davorin napisao:Izgledaju jako dobro očuvane, ali ipak su stare minimalno ~35 godina, a vjerojatno i preko 40 sudeći po boji!

...pih, 35-40 godina :lol: :lol: :lol: :lol:

20230212_163105.jpg

20230212_163100.jpg

20230211_183542.jpg

20230211_164210.jpg

...fino sviraju, ali to je stvar mene kao kupca istih... nista spektakularno, osim sto meni spektakularno izgledaju :doh: ...al kako rekoh, najbrzi prst i eto kubik kartona i spuzve za par dana na vrata...

ni prvi ni zadnji put, predmnijevam :mrgreen:

KEF Concord, prva verzija, serijski brojevi 6xx i 7xx....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 16, 2023 8:17 am

Zden napisao:Par vrlo očuvanih ZK 360- riz " koliko vrijedi " rado bi se riješio previše zauzimaj mjesta unatoć odličnom zvuku

Slika

Nedavno je na Lo-fi buvljaku osvanuo par ovakvih zvučnika. Bili su u jako lošem stanju, pa sam samo izvadio skretnice. Dok sam ih rastavljao primjetio sam solidnu izradu, npr, na skretnicama su sve zavojnice sa zračnom jezgrom. Vjerujem da bi ovi zvučnici mogli solidno raditi.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Čet vel 16, 2023 9:56 am

Rade oni sasvim dobro, odlične kalote u gornjem dijelu a iz basova su izvukli skoro pa maximum...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Bepone » Čet vel 16, 2023 10:06 am

pamook napisao:...fino sviraju, ali to je stvar mene kao kupca istih... nista spektakularno, osim sto meni spektakularno izgledaju :doh: ...al kako rekoh, najbrzi prst i eto kubik kartona i spuzve za par dana na vrata...

ni prvi ni zadnji put, predmnijevam :mrgreen:

KEF Concord, prva verzija, serijski brojevi 6xx i 7xx....

B139 odmah u neku veliku transmisiju i evo spektakularne baščine, a gore po zelji, moze FR a moze i ca drugo, izbor je ogroman :P
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Čet vel 16, 2023 1:41 pm

B139 treba malo osvježiti gumeni ovjes, glicerinom dobro namazati gornju i doljnju (unutrašnju) stranu pa ako trebadne onda još jedanput..
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Pet vel 17, 2023 12:22 am

Zmajz napisao:B139 treba malo osvježiti gumeni ovjes, glicerinom dobro namazati gornju i doljnju (unutrašnju) stranu pa ako trebadne onda još jedanput..

:? nisam se toga sjetio dok su bili rašarafljeni radi obnove skretnice.... bit će obavljeno :dance: , thx za savjet :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la beboni » Pon vel 27, 2023 5:49 pm

Ako je cijena za par,onda je stvarno jeftino:

https://www.njuskalo.hr/zvucnici/visato ... s-39612447
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica