Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Pon ožu 27, 2023 5:39 pm

Prije rata sam se bavio ozvučavanjem i ponekad je trebalo "usvirati" veći broj jakih zvučnika. Jednom prilikom je trebalo "usvirati" 8 komada bas zvučnika JBL-2226H-II (600W-RMS) od 15", 4 komada srednjetonskih zvučnika EVM-12L (200W-RMS) od 12" i 4 komada visokotonskih kompresijskih driver-a od RCF-a N-800 (150W-RMS) što hitnije jer je u planu bilo ozvučavanje nekoliko velikih koncerta na otvorenom.
Za probu i "usviravanje" sam sa ondašnjom omladinskom organizacijom dogovorio da oni upriliče cjelodnevnu gitarijadu koja je počela u ~10 sati prije podne, a završila negdje oko ~1 sat poslije ponoći slijedećeg dana. Osigurao sam besplatni razglas i ton-majstora, a oni su se pobrinuli za sve ostalo.
Tako su zvučnici dobro isprobani i "ugrijani" u radnim uvjetima na vrlo velikim snagama kao dio razglasa i bez većeg rizika su odradili slijedeću ljetnu sezonu. Danas ne bih više imao snage i energije za takve poduhvate, ali čini mi se da je takav način jedini pravi put.
davorin

PostPostao/la Topolino » Pon ožu 27, 2023 7:12 pm

Odlicno si ubio dvije muhe jednim udarcem
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon tra 03, 2023 8:34 pm

Jedan prijatelj mi donio Sanyo receiver sa gramofonom da ga dovedem u neko pristojno stanje. E sada prvi korak se već vidi na prvoj slici, netko je maznuo uteg sa ručke. Trebam iskemijati nekakav uteg ima li tko kakvu ideju i iskustva sa diy utezima?

sanyo dxt5500l 5.jpg

sanyo dxt5500l 3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la dredder » Uto tra 04, 2023 9:44 am

Promjer unutarnje rupe će biti kao za sve s-ručke vjerojatno, kad bi imao neki u blizini da ga nabaciš znao bi otprilike i težinu. Onda bi mogao uzeti neki približni s njuškala, tako sam ja, jer tako dobiješ i one brojkice za vtf i izgleda originalnije. Izgleda kao da mu fali i antiskate utežić, ako za to služi ovaj dodatak na ručki sa strane.

Pazi mene što sam stručan, do prije koju godinu nisam znao ni u kom se smjeru tanjur okreće :)
dredder

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto tra 04, 2023 1:38 pm

Ja ti ga mogu istokarit... ti osmisli dimenzije i material .
Da imam gramofon kod mene bilo bi puno lakse...
u kojem se rasponu opcenito krece pritisak igle je poznato...
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto tra 04, 2023 4:15 pm

Kako imam jedan Marantzov gramofon kojeg sam kupio prije nekog vremena da ga sredim odšarafio sam uteg sa njega i kada ga stavim na ručku od Sanya i dovedem ručku u balans uteg je negdje na polovici dijela ručke predviđenog za pomicanje utega tako da bi težina mogla biti otprilike ista. Samo trebam posuditi vagicu,jer je moja kineska pošandrcala i ne mjeri više dobro,da točno vidim koliku gaznu silu mogu dobiti sa tim utegom. Što se tiče tokarenja imam nekog u Sisku a to je bolja opcija ako će trebati napraviti neke preinake.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Cindra » Pet tra 07, 2023 6:59 pm

Mark Audio 11MS u BL hornama (Frugal horn XL), umjesto SOTA11, pašu rupa na rupu. Malo otvoreniji na prvu, bas tu negdje al vidit ćemo, ovi još moraju odraditi. Nemam pojma zasad jel vrede kolko koštaju više, al farba je pasent s orahovim furnirom sam tak
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Cindra

PostPostao/la Zmajz » Pet tra 07, 2023 8:19 pm

vidjet ćeš kad se malo razigraju, dobit će na punoći zvuka (volumenu), vrijede svakog centa (da ne velim lipe ili pare...)
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la beboni » Ned tra 09, 2023 6:03 pm

Poprilično "plitka" membrana.Da li je to tako projektirano zbog većeg sweetspota?
Btw,lijep uradak.
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la Cindra » Uto tra 11, 2023 9:42 pm

Thx.
Što se tiče profila membrane eto sa njihove službene strane:
Negative Camber Cone (patent-pending). The 11MS cone is an ultra shallow design affording a wide dispersion pattern. The outer section of the cone profile is angled backwards creating a +180 degrees emittance pattern to help optimise stereo imaging. Vocals from quality sources sound more natural and detailed as the central cap and cone profile are geometrically close-aligned.
Cindra

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica