Dakle, nabavljena je ABS kutija, nesto buksni, trafo od 2x12V, instrument je iz ilimznove ponude iz Zadra. Ja sam stao u red kao trecekupac i nabavio dva analogna instrumenta, jedan je zavrsio u ovom testeru... Instrument je kineski i posto mu previse ne vjerujem (klasa 2,5), stavio sam i paralelno buksne za unimetar. Instrument pokazuje dobro, ali dobro je imati i backup prikljucak za pouzdan mjerac... Taj instrument sluzi za mjerenje napona grijanja, 27V, koji se da podesavati potenciometrom.
Struja kroz cijev se mjeri vanjskim instrumentom, univerzalac postavljen na 20mA. Iako provjerim elektode cijevi prije testiranja, da nije sto u kratkom spoju, dobro dodje i osigurac, koji izgori ako bi se ubacila neispravna ili drugacija cijev, npr. izvana vrlo slicna EL504. Stoga sam i osigurac stavio na gornju plocu, da ne moram otvarati kutiju za izmjenu osiguraca. I to je to... Evo i gotovog uredjaja.
Uredjaj je isproban, i radi bez problema. Mjerio sam pojedine cijevi i po pola sata, i nista se nije pregrijavalo, niti je bilo ikakvih problema. Zbog trafoa kutija ima pristojnu tezinu, a silikonske nozice drze odlicno kutiju na stolu i sprijecavaju vibracije. Sad je mjerenje puno veci gust (ako to moze biti gust) nego prije. Posto su mjerenja vremenski zahtjevna i time dosadna, malo pomogne analogni instrument i sarenilo na gornjoj ploci.