dredder napisao:Jesi probao ebay? Ima svakakvih "calibration cassettes" kad ukucaš u pretragu, do 20€ za bias azimut itd, nisu originalne netko ih je nasnimio na one obične "blank" kazete i pitanje je koliko su pouzdane. Kale iz Kaštela ih je imao lijepu kolekciju za štimanje svega ako bi ti on mogao presnimiti. Evo ja ne znam, baš mi je žao da ne mogu pomoći ne znam ništa o kalibraciji kazeta. ZasadLP
, bolje dati 20€ da zadrži tu kazetu za sebe 
tu je na forumu?JIJokey napisao: kod svakog uštelavanja postoji mala tolerancija ... za "fino ugađanje" glave ... 1-2%,
daluka napisao:JIJokey napisao: kod svakog uštelavanja postoji mala tolerancija ... za "fino ugađanje" glave ... 1-2%,
A ča ni to dozvoljeno odstupanje prema tvorničkim (komercijalnim) standardima?
Dali je baš neophodna kazeta(e) za podešavanje, knjige pišu da se može i bez kazeta?
uređeno
Pogledal san malo za Nakamichi CR3A (koji malo odskače od komercijale) tvorničko odstupanje brzine "Tape Speed .............. 1-7/8 ips (4.8 cm/sec.) +-0.5%"
Također spomenuh 1-2% (iako sam to ugrubo i napamet dao brojku čisto da vizualiziram stanje) - jest još "OK odstupanje", ali svako slijedeće podešavanje sa takvom "doma proizvedenom trakom za podešavanje azimutha" će dati puno veće odstupanje.
Khadgar2007 napisao:Je, Kale(Kale021) je tu na forumu samo ne znam koliko ga često posjećuje budući da je okačio o klin lemilicu i restauracije. Ja se povremeno znam čuti sa njime na forumu pa ga mogu upitati samo mi reci točno što hoćeš.
aparatusonitus napisao:Vidi http://www.ant-audio.co.uk/index.php?ca ... ment_tapes" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Alex Nikitin je bio glavni ing. u Creek Audio dugo vremena dok nije dao otkaz, a bio je i aktivan pod userom x-pro na diyaudio.com forumu.
phobon napisao:Bilježim se za jednu kopiju ako je cijena za radničku klasu
)phobon napisao:Ma vidio sam već te cijene i ni pijan ne bi dao 100e za tu kazetu.
odnosno, bolje je reći - ja nemam prijeku potrebu za time.
Ako itko od kolega bude mi mogao presnimiti takvu kazetu sjetit ću se
da ti napravim kopiju, koštat će te jednu kavu.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju