Tektronix TM506

Re: Tektronix TM506

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet svi 01, 2026 9:26 pm

Evo i predloška za PCB.Prvo sam u CATIA nacrtao "PCB"/zapravo običnu plohu i na njoj rupe da vidim jel se poklapaju sa rupama na pluginu. Nakon toga ide skidanje točnih dimenzija koliko treba PCB da bude velik i pozicije montažnih rupa. Nisam još kotirao sve rupe i sam PCB jer meni to nije bitno,ionako ću koristiti ovaj predložak u EAGLEu za sve buduće instrumentiće pa mi kote ne trebaju. Kao što sam već prije naveo PCB plugina će biti podijeljen na dva dijela,lijevio dio sa edge konektorom i desni na kojem će biti sklop po želji. Lijevi dio mora biti točno onih dimenzija koje su unaprijed zadane, dok kod desnog obavezna dimenzija je onih 116mm i pozicije rupa, druga stranica PCBa se može po želji smanjivati ovisno o veličini sklopa koji će biti na njoj.Znači taj PCB se može bez problema napraviti i u DIY varijanti kod kuće.

Plugin PCB.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri svi 06, 2026 11:23 am

Kako bi se reklo, za sada izgleda dobro. Treba napraviti par kozmetičkih preinaka dizajna,ali sve bitne dimenzije izgleda pašu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub svi 09, 2026 1:36 pm

Evo i zadnjeg testa što se tiče isprobavanja plugina prije nego što naručim PCBe i dam Pamooku da mi isprinta od ASA filamenta sa malo više ispune završnu verziju. Napravio sam testni "PCB" od komada pleksiglasa debljine 1,5mm, isprintao nacrt pcba na samoljepljivom papiru, naljepio na pleksiglas i montirao u plugin. Šarafi na "PCBu" su se savršeno poklopili sa maticama na pluginu, a i PCB je fino sjeo u edge konektor u mainframeu.
Izgleda da je proba završena i kada mi stignu PCBi i nov print od Pamooka mogu si sloiti svoj prvi diy plugin. :)

6.jpeg
Khadgar2007

Prethodni

Vrati se na: Refresh starih uređaja