Evo tog "kvara" koji mi je oduzeo par sati vremena... Znači otvorio sam receiver i krenuo sa drajverskom pločicom da nju prvu refresham,nakon nje su mi upali u oko ovi zalemljeni osigurači. Ne budi ljen idemo to sljedeće riješiti. Odlemim ih, malo očistim kontakte i osigurače, stavim ih nazad i uključim receiver. A ono relej zaštite počne škljocati samo tako, DC offset 5-6V i više... Pa koji si đavo jer je sve bilo ok kada sam prije refresha upalio receiver da napravim pregled. Idemo kopati po drajverskoj pločici, pregledao tranzistore svi su ok, čak sam ih i zamjenio reda radi ali nema pomaka. Idemo gledati elektroniku za DC offset, aha fali jedan rail napajanja. Sljedim ja taj napon(iliti pomanjkanje istog) i dođem do ovih nesretnih osigurača. Bilo je skidanje ležišta, detaljno čišćenje, stisnuo ih malo da osigurači imaju bolji kontakt i sve proradilo kao švicarski sat. Inače svaka čast majstoru koji je riješio DC offset na jednom kanalu lemljenjem osigurača jer se vidi da je čeprkao po elektronici za DC zaštitu, friški tinol na lemnim mjestima ali niti jedan dio zamijenjen jer naravno tamo nije bilo problema.
Obratiti pažnju na pločicu od tunera, musava/prljava kao da je netko obrisao dupe sa njome a sve ostale su bile čiste i bez prašine...
Ispitivanje izlazne snage je također bilo veoma poučno iskustvo. Moja greška 110%.
Otkačio žarulju i naravno dobio lijepih 60Vpp na izlazu. Sljedeće što sam napravio je zašarafio podnožje žarulje na ćošak stola da ju ne mogu zatrpati sa stvarima i da vidim kada počne svijetliti.