SHARP_ST30-WIRELESS

SHARP_ST30-WIRELESS

PostPostao/la tubeman » Ned ruj 04, 2022 8:12 pm

Nije baš neki refresh.
Prije bi bio polurefresh uz prenamjenu :)

Pitao me kolega bi li se njegova stara midi linija mogla složiti tako da pojačalo i zvučnici budu dislocirani na galeriji a tuner negdje pri ruci.
Pojačalo je dislocirana a čovjek je već u nekim godinama u kojima mu se ne da svako malo odlaziti gore stišavati ili pojačavati zvuk ili sve gasiti.
Naravno da sam se prihvatio i toga ;)
Moglo bi se to riješiti s nekakvim daljinskim ali pokušao sam to pojednostaviti, a osim toga ostao bi problem mijenjanja stanica.
Zato je pala odluka da se to odradi bežično.
Samo spajanje Wireless prijemnika i predajnika i nije neki poseban zahvat ali se problem pokazao kad se ustanovilo da tuner izvlači svoje napajanje iz pojačala :doh:
Dakle, nema ispravljač kao takav.

Cijelu priču sam odradio tako da sam dogradio ispravljač, ustvari dva.
Prvi je za napajanje samog tunera a drugi za wireless predajnik.
Opet je proradilo priručno skladište u kojem se pronašao prikladan transformator.
Pločica s ispravljačem je lako dodana a za napajanje wirelessa sam iskoristio punjač za mobitel (5V) kojih imam cijelu hrpu budući ih se na buvljaku može nabaviti 3 za 10 :)
Prekidač za uključivanje je srećom "normalan" pa se paljenje i gašenje vrši bez problema.

Uglavnom, trebalo je napraviti dodatnu rupu za strujni kabel, dva cincha za ulaz stereo signala u wless i rupu za mali potenciometar s kojim se regulira glasnoća.
Odradio sam to tako da iz tunera vire dva cincha pa se u nekom trenutku odašiljač može izbaciti a tuner koristiti onako kako se već koriste, ovaj put uz regulaciju izlaznog signala :)

Sve stane u dvije slike:

Slika
Slika

"Skalamerija" već dulje vrijeme radi vrlo bez greške i jako dobro.
Možda komu bude interesantno kao ideja.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

Re: SHARP_ST30-WIRELESS

PostPostao/la grunf » Pon ruj 05, 2022 9:55 am

odlična ideja za wireless :clap: ali taj mali SMPS (punjač od mobitela) bi ja stavio van kučišta najviše zbog smeća koje proizvode a i u slučaju da rikne lakše se zamjeni
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

Vrati se na: Refresh starih uređaja