Mislim da se može donekle vezati i na već opisano pojačalo i "svičerske" smetnje.
Ne bih više kitio prijem ovog tunera (a moglo bi se
Kod korištenja u blizini pojačala za koje se sumnjalo da njegov svičer radi smetnje nije primijećeno apsolutno ništa.
Doduše isprva je bilo neko zujkanje ali se ispostavilo da dolazi od LED žarulja.
Iskreno, one su jedno veliko zlo. Pogotovo one jeftine koje dobro svijetle
Ista stvar je i s onim starijim "štednim" žaruljama.
Problem je prvenstveno u lošem oklapanju njihovih malih, primitivnih svičera koji u pravilu nemaju praktički nikakav filter.
I onda se zna kako to izgleda
One kvalitetnije imaju dobre i jake oklope i još kad se uzemlje, stvar radi savršeno.
Jeftine imaju neku tanku folijicu, ili napareni metal ili najčešće ništa.
Razlika se odmah vidi po težini.
Tu imamo dva problema. Jedan je cijena budući su one kvalitetnije dosta skuplje a drugi je način uzemljivanja koji je tehnički problematičan ali nije neizvediv.
U pravilu se se već puno dobije s kvalitetnijom žaruljom.
Isto vrijedi i za LED stripove (zamjena za fluo cijevi).
U sobi imam dva rasvjetna tijela od po tri žarulje. Jedno je nakrcano s novim žaruljama a drugo još uvijek "vrti" stare koje se niti nakon deset godina ne daju
S novim je zujanje jako izraženo a sa starima je jedva čujno makar su puno bliže tuneru.
Zanimljiva stvar kod ovog tunera je što se to "zujanje" čuje savršeno jasno i čisto. Nekako je odvojeno od ostalog zvuka dok kod ostalih tunera i receivera (barem ono što sam stigao usporediti) je sve nekako spojeno i umiješano u signal.
Jasno da smeta i jedno i drugo ali razlika se očito čuje.
Pravo rješenje je svakako vanjska antena.