Prije bi bio polurefresh uz prenamjenu
Pitao me kolega bi li se njegova stara midi linija mogla složiti tako da pojačalo i zvučnici budu dislocirani na galeriji a tuner negdje pri ruci.
Pojačalo je dislocirana a čovjek je već u nekim godinama u kojima mu se ne da svako malo odlaziti gore stišavati ili pojačavati zvuk ili sve gasiti.
Naravno da sam se prihvatio i toga
Moglo bi se to riješiti s nekakvim daljinskim ali pokušao sam to pojednostaviti, a osim toga ostao bi problem mijenjanja stanica.
Zato je pala odluka da se to odradi bežično.
Samo spajanje Wireless prijemnika i predajnika i nije neki poseban zahvat ali se problem pokazao kad se ustanovilo da tuner izvlači svoje napajanje iz pojačala
Dakle, nema ispravljač kao takav.
Cijelu priču sam odradio tako da sam dogradio ispravljač, ustvari dva.
Prvi je za napajanje samog tunera a drugi za wireless predajnik.
Opet je proradilo priručno skladište u kojem se pronašao prikladan transformator.
Pločica s ispravljačem je lako dodana a za napajanje wirelessa sam iskoristio punjač za mobitel (5V) kojih imam cijelu hrpu budući ih se na buvljaku može nabaviti 3 za 10
Prekidač za uključivanje je srećom "normalan" pa se paljenje i gašenje vrši bez problema.
Uglavnom, trebalo je napraviti dodatnu rupu za strujni kabel, dva cincha za ulaz stereo signala u wless i rupu za mali potenciometar s kojim se regulira glasnoća.
Odradio sam to tako da iz tunera vire dva cincha pa se u nekom trenutku odašiljač može izbaciti a tuner koristiti onako kako se već koriste, ovaj put uz regulaciju izlaznog signala
Sve stane u dvije slike:

"Skalamerija" već dulje vrijeme radi vrlo bez greške i jako dobro.
Možda komu bude interesantno kao ideja.

ali taj mali SMPS (punjač od mobitela) bi ja stavio van kučišta najviše zbog smeća koje proizvode a i u slučaju da rikne lakše se zamjeni