Dobro primijećeno

Na kraju, postoji mogućnost da je netko iskompilirao par stvari u DIY uradak mada neki detalji ne idu u prilog tomu.
Pogledao sam "značku" i ne vidi se da nešto nedostaje ili da je odlomljena od nečeg što bi mogao biti znak Jugotona.
Istina je da jako sliči ali prije 60+ godina, pogotovo na ovim područjima, pojam zaštite intelektualnog vlasništva nije bio poznat

Druga stvar je što unutar kućišta, na drvetu postoji nekakav štambilj s brojem.
I treća, znak je naštancan posve na isti način i od materijala kakve je RIZ koristio upravo u to vrijeme.
Npr.

To sam još vidio na njihovom EA 4200 glazbenom ormariću i ne sjećam se da je toga bilo više. Vjerojatno je bilo preskupo

Još odgovor za daLuku po pitanju "šalabajzerskog" rada (

): Ona rupa otraga (s jedne strane okrugla s druge strane četvrtasta.
Rupa je bila četvrtasta s obje strane ali ju je netko s jedne strane poturpijao

To se na slici ne vidi dobro jer sam zadnju stranu isto lakirao pa je lak pokrio tragove. Možda sam trebao poturpijati i drugu ?
Inače, ovi citati mojeg pošt. dragog kolege Zlatana su zlata vrijedni (OK, možda bronce) ali dosta toga je nametnuto argumentima sile i dijelom nisu točni.
Najveći problem su godine. Iako još uvijek postoje živi sudionici događaja, teško je precizno ustanoviti detalje.
Pokušajte se samo prisjetiti stvari i događaja od prije 10-15 godina pa će sve biti jasno.
To je uglavnom problem interneta jer se na njemu može pronaći koješta. dobrih stvari, poluistina i bedastoća.
Navedene citate ne bih tu nikud svrstavao jer kolegu jako cijenim. U svakom slučaju, bilo kakva informacija (pod uvjetom da se može provjeriti) je upotrebljiva informacija.
Možda bi kolega Phobon tu imao štogod reči jer je on ovdje ipak "najstariji" po pitanju RIZ-a.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......