Receiver je došao sa dijagnozom da se previše grije i kada se već radi da se napravi kompletan refresh. Premjerim ja struju mirovanja a ono pa skoro 50% veća od tvorničke,ništa idemo raditi...
Prvo što mi je palo u oko su glavni elektrolitski kondenzatori, imaju tri izvoda i zovu se Dual-C, opa znači fino su spakirali dva kondenzatora u seriju u jednu limenku da ima manje dijelova u uređaju, odlično! Ono manje odlično je naravno takvi se ne mogu naći pa je bilo potrebno raditi babuške.
Trebalo je naći neke odgovarajuće da se smjeste unutra jer mjesta baš i nema previše s obzirom da se treba ugurati dva/ili više komada. Na svu sreću Nichicon ima KW seriju koja je taman veličine da četiri komada stanu u limenku i ne ostane mjesta niti za dlaku...
Trebalo se snaći i smisliti da nešto pridržava lemna mjesta dok se ljepilo suši.
Naravno standardno čišćenje potova,preklopnika i ostalih mehaničkih stvari se podrazumijeva.
Onda dođe ovakav tip preklopnika... Teškom mukom rastavim jedan sa manje kontakata i vidim da biti će velika gnjavaža sa ostalima.Nazovem "zna se koga" i pitam ga što sa ovima jer ću ih izmasakrirati pri otvaranju. Odgovor je bio ne diraj ako su ispravni, malo špricnuti dobrog kontakt spreja unutra,razraditi i nazad na PCB.
I tako jedna po jedna ploča i došao ja do glavne di je pojačalo i drajverski dio. A ono naravno vidi se zašto se pojačalo grije.Netko je "lijepo odradio posao" i ostavio sljedećem da riješava novonastale probleme. Bakreni vodovi fino odljepljeni jer je netko pržio PCB sa tko zna čime i koliko dugo. Na svu sreću nije odvalio niti jedan vod tako da sam uspio sve zaljepiti.
Trebalo se snaći i napraviti nekakvu improvizaciju koja će držati lemna mjesta dok se ljepilo suši.