SHERWOOD S-3000V

SHERWOOD S-3000V

PostPostao/la misterno » Uto sij 10, 2023 11:58 pm

Tragajući na e-bay-u za nekim RF transformatorima,naišao sam na predmetni tuner.Početna cijena niska,pa sam i ja dao ponudu.U međuvremenu sam pokušao od oglašavača dobiti koju fotku više,naročito ispod poklopca.Nije bilo odgovora.Ipak sam na kraju dobio trku.
Dok sam čekao isporuku,tražio sam po internetu sve što se može dobiti oko istog.Uglavnom ništa glede servisnog manual-a.
Taj Sherwood je svakih valjda 1000-u komada iste serije nešto mijenjao,tako da na raznim forumima možete naći kako se traži šema za serijski broj....istog modela.
Kad tome dodam da sam to kupio gotovo na slijepo,bit će interesantno vidjeti dali ima išta ispod haube.
Uređaj je tu.Odmah ga na stol,da ga seciramo.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
misterno

Re: SHERWOOD S-3000V

PostPostao/la misterno » Sri sij 11, 2023 12:07 am

Rekao bih poprilično ružan dizaj.
No,idemo dalje.Na uređaju je otkinut kabel napajanja,ali ne primjećujem fizičkih nedostataka barem većih dijelova.Pozitivno sam iznenađen izgledom na strani elemenata.Budući da je ovaj model izašao krajem 1968,ovaj serijski broj moguće i 1969,upotrebljeni su kvalitetni dijelovi.Sve što se dalo ispitati omski je provjereno.Trafo je za 117V.Nema druge nego na current limiter s njim.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
misterno

PostPostao/la misterno » Sri sij 11, 2023 12:17 am

Jedna sekcija filterskog kondenzatora pokazuje "curenje".Obzirom da je osim fil.kondenzatora još svega tri kon.koji su neka vrsta poly.(ostalo je sve mica i ceramic),a sve ostalo pokazuje da se isplati ići u obnovu-krećem.Nekoliko Nichicona će zamijeniti stari filterski,nakon što uradim ono što najviše mrzim-odlemljivanje .
misterno

PostPostao/la misterno » Sri sij 11, 2023 12:24 am

Kako sam već gore rekao da nisam našao servisno uputstvo,odnosno našao sam sličan model u mono izvedbi,ali je konfiguracija sa brojem if-ova (dva IF-a plus dva limitera i ratio detector),priča slična kao za heterodinac,stoga je odluka,ugađanje tzv. "meter method".
misterno

PostPostao/la misterno » Sri sij 11, 2023 12:28 am

Najviše je "driftao "ratio detector".Rf sekcija gotovo ne dirnuta.
Na kraju sam MPX samo testirao,te dotjerao "channel separation"na prihvatljivu razinu.
misterno

PostPostao/la misterno » Sri sij 11, 2023 12:32 am

Kakav dečko,takva i djevojka.
misterno

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 11, 2023 4:57 pm

Lijepo je vidjeti jedan lampaški tuner jer baš nisu uobičajeni.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Vrati se na: Refresh starih uređaja