Tek što sam odšarafio poklopac našao sam jedan zeger koji se kotrlja po mehanizmu, unatoč što sam nekoliko puta rastavljao mehanizam, nism našao di pripada. Moguće da ga je prethodni majstor "izgubio" i onda stavio novi na željeno mjesto.
Još jedan znak da je netko bio unutra. Stara narodna, tri put režem, još uvijek kratko. Wirewrapane žice precvikane i navučene koliko se god dalo da se zaleme na trafo.
Evo kako ladica izgleda. Simpatičan način stavljanja kasete i kada se skuži kako se rastavlja čak nije nešto komplicirano. Par gumica je bilo u tekućem stanju tako da je bio užitak da se sve očisti kako treba.
Čišćenje i podmazivanje osovine.
Za ovo ne znam koga da okrivim. Uglavnom kada sam dobio kazetofon našao sam da je pinch roler prislonjen na capstan, tj. mehanika je ostala zaglavljena u play modu. Što je rezultiralo ovim malim usjekom u gumi, zbog koje sam morao promijeniti pinch roler inače ga ne bi mijenjao jer je guma unatoč starosti bila u pristojnom stanju.
E ovo je bio "pièce de résistance" jer je naravno došao na kraju. Nakon što sam sve podmazao i sastavio rekoh da pustim kasetu. Pustim ja kasetu, a ono ništa se ne pokazuje na vu metru,nema tona, a nema niti auto stopa nakon kraja trake. Ovo auto stop me je trebalo odmah upozoriti na jednu stvar,ali kako nisam na ti sa trakašima krenuo ja od samog početka, a to je pratiti put signala. Kao što sam već prije napomenuo šema je poveća, PCBi veličine omanjeg kontinenta pa se ti snađi. Krenuo sam prvo pikati da vidim jel svugdje ima napona i bome ima. Nakon toga tražim di signal putuje i nakon što sam prešao par kilometara vodova nađem di prestaje. Ok, znači nešto drži izlaz mutirane jer kasetofon ima mute sklop. Opet par kilometara vodova,gledanje šeme,gledanje exploded view kazetofona nađem ja da ima nekakva dva prekidača koja su za auto stop i mute i vidim sljedeće.

Evo na kraju ima zvuka, vu-metri lijepo svijetle i sve riješeno.