Kiseli krastavac od prije više godina, gotovo zaboravljen.
Tehnološki prilično napredan uređaj za 1981. godinu.
Osobno nisam nešto impesioniran s "komputoriziranim" uređajima. Pogotovo kad se nakon 30 godina pokvare a dijelova više nema
Donijeli su tipke umjesto lijepih okruglih gumba, digitalne memorije i PLL ali sve ostalo, ono što je u konačnici i najvažnije je više manje isto kao i u solidnijim analognim uređajima.
Kasnije su se "kompjutori" ugurali u sve živo i tu počinje početak kraja prave kvalitete onoga što je doista bitno.
Dobili su, kao i uvijek, proizvođači i trgovci jer im je to smanjilo troškove. Mi smo dobili priču. Naravno, dodatno naplaćenu.
Uređaj je došao "spaljen".
Uspio sam riješiti sve osim jednog malog "žohara" - MN1203 - 256 bitne static RAM memorije koja čuva memorirane podatke.
Uređaj kao takav radi savršeno. Sve on lijepo zapamti, ali nakon gašenja glumi zlatnu ribicu.
Nakon uključivanja opet sve iznova.
Taj mali smrad se već dugo ne proizvodi a bio je dosta čest po raznim uređajima u kojima se isto tako često kvario
Moglo bi se to nadomjestiti uz malo truda ali, iskreno, ne da mi se. Previše je tu doista finih uređaja koji čekaju na red
Uglavnom, do daljneg spava u svojoj kutiji......