ne, porez ti mogu sasvim normalno obracunati po nasem jer je to zemlja destinacija ali taj porez onda
ide u hr, ne u poljsku... jednostavno
banka mora te kune kovertirati u zlote i njima platiti... gotovo... kune ne idu van..
audio kutak napisao:ne, porez ti mogu sasvim normalno obracunati po nasem jer je to zemlja destinacija ali taj porez onda
ide u hr, ne u poljsku... jednostavno
banka mora te kune kovertirati u zlote i njima platiti... gotovo... kune ne idu van..
aparatusonitus napisao:Isti problem i kod mene...naručio, pokušao platiti, ne ide...probao sam promjeniti valutu u korisničkom računu pa ne vidim kako...na kraju poslao mail da mi objasne kako da im platim
aparatusonitus napisao:...treba koristiti uslugu eservice i platiti karticom.
tubeman napisao:Ja imam poseban devizni račun za Internetska plaćanja unutar ZA-BA paketa (dodatna VISA kartica)
Istina da je bilo neke zafrkancije dok se to nije izdogovaralo ali radi bez greške i nisam primijetio baš nikakve dodatne provizije ili troškove, pogotovo kroz Pay-Pal.
Ako nešto košta 22,00 Eura . onda oni skidaju 22,00 Eura.
Isto je s povratom novca.
Vraća se cijeli iznos. To što postoji vremenski odmak od plaćanja je vjerojatno zbog sigurnosti, prvenstveno kupaca.
Kod trgovaca je to još jače izraženo jer se lova isplaćuje tek kada se više nitko ne žali.
Tu nemam nikakvih loših iskustava.
Jedinu proviziju kod transakcija su mi naplatili kod kartičnog plaćanja u Švicarcima (čudimo se ???)![]()
Ovako je najjednostavnije. Na račun si prebacim onoliko koliko mi treba (uvijek je tu par desetaka do stotinjak eura da ne kontroliram svako malo ima li dosta) i mislim da je to najsigurniji način.
Prebacivanje s kunskog računa na devizni (pa i taj) ide kroz e-bankarstvo trenutno pa nema dodatne gnjavaže niti provizije.
Ako ide direktno kartično plaćanje, onda se koristi kao svaka druga kartica, a ako ide kroz Pay-Pal, onda je procedura onakva kakva već ide za to
Do sada mi banka nije dodatno naplaćivala taj dodatni devizni račun pa nemam nikakvih dodatnih troškova.
To što je poljski PDV malko manji (koliko je to u postotku na krajnju cijenu? - Na sto eura (+ PDV) su to 2 eura razlike) sigurno nije razlog za odustajanje od TME-a koji radi prilično profesionalno, ima relativnu jeftinu i vrlo brzu dostavu.
Asortiman im je povelik a i cijene nisu visoke.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost