TME nabava dijelova

Re: TME nabava dijelova

PostPostao/la SaWa » Čet sij 25, 2018 5:23 pm

Pa meni i dalje stoji na profilu da mogu platiti PayPal-om..
Baš ću morati napraviti jednu narudžbu za probu..
SaWa

PostPostao/la ilimzn » Čet sij 25, 2018 5:30 pm

Pa napisao sam, primaju uplate SAMO u kunama pa jekao to nemoguce PayPalom jer tamo primaju samo u navedenim valutama, KN nije navedena. To je glupost, PayPal vrlo rado konvertira u bilo koju valutu, narocito EUR u KN s provizijom od 8%. Pravi je razlog sto vrla nam HR drzava ne prima PayPal placanje kao legalan nacin placanja i naravno veliki je problem sto ne mogu gurati nos u vas PayPal racun da vide ne bi li vam naplatili porez (dok istovremeno firma koja sve ovo radi, TME, moze imati HR podfirmu s racunom na kajmanskim otocima...).
Ovo s PayPal-om doduse cini se nece biti dugog vijeka. Prijatelj je danas dobio citabu od PayPala da se ocituje sto je, tko je, gdje je, porezni broj, slika, preslika osobne i pasosa, slika nekog racuna na njegovo ima (struja, voda, telefon...), inace mu ukidaju Paypal za mjesec dana.

Dakle, ponavljam, sto se tice TME-a (iz ustiju njihovog zaposlenika):
Privatne osobe u HR mogu placati SAMO u kunama ili bankovnim transferom ili karticom u KN preko e-servisa (kojio je isto notorno los i moras kod njih registrirati svoju karticu, ne znam uzimaju li proviziju ali znam da se ta usluga placa). Tocka, kraj. Dakle NEMA PayPal, niti ce ga biti do daljnjega.

Kao sto sam posebno napisao, to je problem ako imate parsto EUR na PayPal racunu bas za TME narudzbe, jer sad da se vrate s PayPal racuna na vas, i to kosta novaca (tipicno 8% + 5EUR).
ilimzn

PostPostao/la ilimzn » Čet sij 25, 2018 5:36 pm

SaWa napisao:Pa meni i dalje stoji na profilu da mogu platiti PayPal-om..
Baš ću morati napraviti jednu narudžbu za probu..

Stoji i meni i jos stotinama drugih korisnika. Kad pritisnes 'PayPal gumb' ide na help, gdje i dalje pise da za placanje paypalom mozes pritisnuti 'PayPal gumb'. Samojos jedna dodatna neposlovna pljuska. Nisu nikome ni poslali obavijest o promjeni nacina poslovanja, a kamo li da su maknuli nacin placanja koji vise ne podrzavaju.
Ne trebas se truditi, ove informacije u svjeze od ovog vikenda. Inace super je kad vec napravis narudzbu i stisnes ono 'potvrdi s obavezom kupnje' ~300EUR s 60+ stavki za koje su ti ljudi platili na PayPal i onda skuzis da to nece ici kad pritisnes vec spomenuti 'PayPal gumb', a onda gledaj kako povuci narudzbu. Taj pristup 'to je sad tako a vi se nasi kupci je*ite' je meni sasvim dovoljan da ne zelim imati vise posla s njima pa i da besplatno dijele. I kad sam poslije radio narudzbu preko firme, nisu ni to uspjeli odraditi kako spada, sto reci kad ti prvo naplate a onda zakljuce da neke stvari nemaju na stocku, i jos jednu stvar koju imaju isporuce, a da NITKO ne zna razlog.
ilimzn

PostPostao/la audio kutak » Čet sij 25, 2018 6:01 pm

Nemam komentara.... sranje samo takvo...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la SaWa » Čet sij 25, 2018 6:44 pm

Moj PayPal račun je registriran u Njemačkoj i vezan je za moj račun u banci u Njemačkoj,tako da ...
Inače kad plaćam PayPal-om, PayPal plati za mene odmah,a onda mi povuče novce sa računa nakon tri dana. :D
A može i banktransfer....neće se oni mene tako lako riješiti.. :lol:
SaWa

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 25, 2018 7:43 pm

SaWa, e sada si nadrapao ima da te zatrpamo narudžbama, biti će kuća-posao-tme-kuća-tme i tako dalje. ;
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SaWa » Čet sij 25, 2018 8:46 pm

:D
SaWa

PostPostao/la audio kutak » Čet sij 25, 2018 9:06 pm

hoces reci da taj problem sa tme i paypalom vazi samo za hrvatsku?

meni je paypal adresa sada na njemacku adresu regana, a racun je vezan za devizni racun u PBZ

sawa, jel narucujes iz tme tako da odaberes njemacki jezik?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Čet sij 25, 2018 9:11 pm

ja se mogu registrirati da placam sa paydirekt , to je placanje kao paypal samo su ga "izmislile" njemacke firme i banke,
i podrzavaju ga njemacki prodavaci na ebayu, opet ne svi... za ostale ne znam...

dali bi sada svi mi privatni ljudi, koji smo narucivali iz tme, trebali strepiti od poziva za dokazivanje PayPal identiteta?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 25, 2018 10:29 pm

Pa 'ba vas ćuk... kao da je to neki problem isprobati. Logiraš se u TME,napraviš narudžbu,odeš na checkout i ako možete platiti odlično, ako ne opet znate na čemu ste. U oba slučaja jednostavno ignorirate plaćanje i narudžba će vam se stornirati u nekom roku. Tako sam i ja napravio kada sam vidio da ne mogu platiti na uobičajen način,nakon par dana što nisam platio ovi su mi poništili narudžbu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova