Prodajem NOS 120 parova TOSHIBA 2SA1360Y/2SC3423Y koje sam kupio iz JAPAN-a, bila je odlicna cijena ali su DHL davanja, PDV i CARINA dosta poskupljele posiljku.
BJT su originali i najbolji su po pitanju fT i Cob jer nepostoji na svijetu bolji TO126 za VAS i predriver BJT koji ima tako odlicne karakteristike!
Prodajem samo u paketu od 120parova (neda mi se zezati sa slanjem po desetine parova ovamo, tamo, onamo...) nego samo u kompletu, a lako se organizirate da jedan forumas kupi svih 120 parova pa se nadjete u kaficu i raspodjelite parove.
Svi parovi su originalni, i nasumicno sam uzeto NPN i PNP i mjerio na DCA75 PRO (mjeri do max 12VDC i 12mADC) i prilazem i sliku mjerenje gdje se vidi da je hfe konstantan i cim je veci napon Uce tim je hfe malo veci, ali vecinom je hfe oko 175 a na ponekim primjerima i veci. Zato je hfe tako visok jer se radi o najjacoj verziji pojacanja oznake Y na kucistu tranzistora.
Odlicni su za VAS i svi znamo da VAS BJT i predriverski tranzistori dosta utjecu na karakter zvuka u ampu/preampu. Naravno karakter ovisi i o ostalim drugim faktorima ali sve krece od kvalitete dijelova.
Svi znamo da su najbolji VAS Sanyo japanski koji se vise ne proizvode (mozete ih naci u starim CRT TV-ima) a poslije njih je TOSHIBA najbolja. Zatim sljedi sa povecim Cob i manjim fT Fairchild/ONSEMI i tu je prici kraj. Ostali KEC i sta ja znam koje kineske kopije nisu ni do koljena TOSHIBAMA.
Cijena za svih 120 parova je 650eura jer me toliko izaslo sa svim davanjima koje sam morao platiti i nemogu ih prodat ispod. Placanje na IBAN pa zatim slanje tisak paketom.
Evo slika pa uzivajte u vrhunskim TOSHIBAM-a.