Brojač okretaja za motalicu

Re: Brojač okretaja za motalicu

PostPostao/la midruzin » Pon pro 08, 2014 11:06 pm

Odi na You tube i ukucaj na tražilicu " calculator counter". Pojavit će ti se stvarno puno filmića o tome. Otvori si svoj digitron i potraži gdje ti dolazi tipka = . Od te tipke vode te ugljeni kontakti prema čipu. Dvije žice ćeš zalemiti na prva dva lemna mjesta koja su bakrena, a ukoliko to nije moguće, zalemi žice na samom čipu, ali pažljivo. Drugi kraj tih žica zalemi na kontaktu (tipkalu, dobri su ti oni za prozore i vrata) kakav već imaš. Uključi digitron i stisni 0+1 i stišći tipkalo. Digitron će zbrajati okrete-impulse prema napred. Ako trebaš prema natrag, stisneš 0-1, digitron će oduzimati impulse-okrete prema natrag. To je sva mudrost. A sad na posao Master, očekujemo tvoj "masterpiece" na slijedećem Trioda festu, nema izmotavanja, ni izgovora. Ako sam ja, stari senilac od 64. godine s kupom boleština koje idu uz tu dob, napravio tu nekakvu malo složeniju motalicu u roku mjesec dana, onda ti sigurno možeš u roku 6 mjeseci napraviti isto.
midruzin

PostPostao/la Master of disaster » Uto pro 09, 2014 8:36 am

Našao, vidio, razumio. Dobro, ovo zadnje... :lol:
Dobra fora, hvala. Ipak ću prvo probati sa mehanizmom od kazetara. Jednostavno volim željezo... :mrgreen:
Za šest mjeseci? Pih, što je to za mene, mogu ja i duže... :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la krešimir » Ned pro 14, 2014 10:37 pm

ja na svojoj motalici koristim brojčanik iz starag monofaznog mjerila za potrošnju struje, spojen na osovinu motalice preko fleksibilne pvc cjevčice.(potražiti kod dobrih ljudi u lokalnom pogonu HEP-a)
krešimir

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 14, 2014 10:43 pm

Stari tip? Nisam do sada baš obraćao pažnju na brojila, za mene postoje dvije vrste, ona klasična sa pločicom koja se vrti i brojačem, i digitalna za koja sam samo čuo. Vjerujem da misliš na klasično brojilo.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la sonny » Ned pro 14, 2014 10:45 pm

Vjerojatno...
Negdje sam i imao taj brojčanik, ali....

Samo to nema RESET button :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 14, 2014 11:06 pm

Čekić? :lol:
Master of disaster

PostPostao/la denis_vz » Ned pro 14, 2014 11:40 pm

A jel' stigo mehanizam?
denis_vz

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 15, 2014 7:01 am

Je. Ali još nisam stigao u poštu po njega. Ludnica totalna na poslu. Danas je supruga ima slobodan dan pa je dobila zadatak da ode na poštu, mene opet neće biti do tko zna kada...
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 15, 2014 11:30 pm

denis_vz napisao:A jel' stigo mehanizam?

Je. Puno hvala!
Master of disaster

Prethodni

Vrati se na: Kupujem