K:E88CC

K:E88CC

PostPostao/la matija » Sub vel 06, 2021 11:55 pm

Ako neko ima viška i htio bi se riješiti uz neku naknadu, spreman sam za dogovor...treba mi za malo experimentiranje u ION Duoblock-u.
Thnx
matija

Re: K:E88CC

PostPostao/la Bepone » Ned vel 07, 2021 12:35 am

ja iman neke ecc88 Tungsram..a da provas sa 6N23P-EV?
Bepone

PostPostao/la ilimzn » Čet vel 11, 2021 4:15 pm

6N23P-EV će odlično raditi ali pod uvjetom da selektiraš i nađeš onu koja odgovara ECC88 prema datasheetu. Te su lampe SKORO iste, propisana struja na istom naponu anode i mrežice je za 6N23 manja, ali dosta varira od primjerka do primjerka i da se naći neka 'malo jača'. ION ima strujni izvor u anodu triode i servo koji osigurava točannapon na anodi, ali detektira da je pri tome prednapon na mrežici dovoljno velike vrijednosti da se osigura minimalna struja rešetke i izobličenje. Ako to nije zadovoljeno, neće prilikom uključivanja izaći oz muting moda (LED naprijed stalno svijetli tamno plavo).
-EV varijante su nadam se malo užih tolerancija, zadnji kontingent koji sam nabavio je mislim imao 30-ak komada (ali običnih, ne -EV) pa je od njih 7 zadovoljavalo proizvođaćke parametra a samo 2 su mogle direktno zamijeniti E88CC.
Inače mislim da nik@subing.hr ima još nešto SIemens E88CC koje odlično rade u ION-u.
ilimzn

PostPostao/la matija » Čet vel 11, 2021 4:55 pm

Za sada sam isprobao EI, Philips miniwatt SQ gold pin, sylvania 6dj8, philips je baš odlično legao, bolje od EI, sylvania mi nije ok, nekako je “mutna i nedorečena” pogotovo u srednjim ivisokim...probat ću se dočepati koje Siemens-ice
matija

PostPostao/la ziki » Čet vel 11, 2021 6:15 pm

ilimzn napisao:6N23P-EV će odlično raditi ali pod uvjetom da selektiraš i nađeš onu koja odgovara ECC88 prema datasheetu. Te su lampe SKORO iste, propisana struja na istom naponu anode i mrežice je za 6N23 manja, ali dosta varira od primjerka do primjerka i da se naći neka 'malo jača'. ION ima strujni izvor u anodu triode i servo koji osigurava točannapon na anodi, ali detektira da je pri tome prednapon na mrežici dovoljno velike vrijednosti da se osigura minimalna struja rešetke i izobličenje. Ako to nije zadovoljeno, neće prilikom uključivanja izaći oz muting moda (LED naprijed stalno svijetli tamno plavo).
-EV varijante su nadam se malo užih tolerancija, zadnji kontingent koji sam nabavio je mislim imao 30-ak komada (ali običnih, ne -EV) pa je od njih 7 zadovoljavalo proizvođaćke parametra a samo 2 su mogle direktno zamijeniti E88CC.
Inače mislim da nik@subing.hr" target="_blank ima još nešto SIemens E88CC koje odlično rade u ION-u.

Dobija li se po tebi kao konstruktoru što promjenom 6n23p sa Siemens E88CC?
ziki

PostPostao/la matija » Čet vel 11, 2021 7:20 pm

ilimzn napisao:6N23P-EV će odlično raditi ali pod uvjetom da selektiraš i nađeš onu koja odgovara ECC88 prema datasheetu. Te su lampe SKORO iste, propisana struja na istom naponu anode i mrežice je za 6N23 manja, ali dosta varira od primjerka do primjerka i da se naći neka 'malo jača'. ION ima strujni izvor u anodu triode i servo koji osigurava točannapon na anodi, ali detektira da je pri tome prednapon na mrežici dovoljno velike vrijednosti da se osigura minimalna struja rešetke i izobličenje. Ako to nije zadovoljeno, neće prilikom uključivanja izaći oz muting moda (LED naprijed stalno svijetli tamno plavo).
Inače mislim da nik@subing.hr" target="_blank ima još nešto SIemens E88CC koje odlično rade u ION-u.

Prema navedenom ako sam dobro shvatio Duoblock će sam prepoznati i neće “surađivati” s 6n23p koja ne zadovoljava tražene karakteristike ECC88...
matija

PostPostao/la Darco » Sub vel 13, 2021 10:59 am

Tako je Matija
Darco

Vrati se na: Kupujem