Kablovi od sonde osciloskopa

Re: Kablovi od sonde osciloskopa

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 21, 2014 7:25 pm

mod, budem pogledao kaj imam od novih kabela u furdi... pa se javim.... to sam nakupovao povoljno
dok sam radio u dučanu muzičke robe....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Ned pro 21, 2014 8:21 pm

Ja bih preporučio RG179B/U.
Vrlo solidan koaks (75 Ohm s teflonskom izolacijom, fleksibilan, debljine 2,5 mm) vrlo dobro odrađuje posao i nije skup.
Lako je dobavljiv.
Nešto značajno bolje nije baš lako dobavljivo.

Ja sam koješta probao i odustao :)
Imao sam doma interkonekata od 5 do 50.000 kuna i nisam siguran koji je "najbolji".
Kao "referencu" sam si uzeo stari Kimber PBJ koji nije ne-znam-što ali je jedno vrijeme bio zanimljiv.
Isto tako, napravio sam razne interkonekte od "nocable" do raznih frkanaca od HDMI kablova, pa razna srebra u kombinaciji s bakrom, aluminijem itd.
Pri svemu tomu je ispalo da je pojam "najbolji" vrlo neprimjeren jer to ne postoji.
Svaki od njih je drugačiji i pitanje je komu što najviše odgovara i u kojoj postavi.
Još kad se pojavi kombinacija izvor - pretpojačalo - pojačalo onda zbilja imamo problem (ako si ga dozvolimo :) ).

Kroz zadnjih 15-20 godina se tako nakupovalo i nabavljalo svakakvih kerefeka, od "obične audiofilske" do specijalne srebrne žice iz komunikacijskih uređaja, teflonskih cjevčica, valjda dvadeset vrsta koaksa, raznih freaky žicurina itd... :)

Isprobao sam i Full AG varijantu (fleksibilna puna košuljica + teflon + srebrni srebrni vodič zaključen s obje strane sa posrebrenim profi konektorima "hermetički" zalotani srebrom.
Teoretski bi to trebalo biti vrlo OK jer problem kod pregibanja i gubljenja koncentričnosti ne postoji, impedancija je (valjda) striktna 75 Ohm, nema "curenja" itd...
I što sam dobio?
Još jedan interkonekt koji tek zvuči nešto drugačije od drugih :) :)

Slika

Zato sam od svega toga odustao jer sva daljnja nastojanja vode u neke čudne vode :) :)

Dakle, nisam protiv eksperimentiranja. Samo sam dao komentar na kablove od sonde.
No, budući želiš isprobavati, samo naprijed.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 21, 2014 9:38 pm

Ma, zapravo mislimo slično. Imam nekoliko interkonekata od onog socijalnog (konzum 30 kn) pa reko nekog od cca 200 kn i do nekog od cca 400 kn. Ništa audiofilsko. Osim onog jeftilena razlika između ova dva nije velika i porilično se svodi kako na to kako "sjedne" između komponenti. Probajmo sada nešto drugo. Vrijeme je. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la ilimzn » Pon pro 22, 2014 2:57 am

Kabel od sonde osciloskopa nije u klasicnom smislu kabel nego linija, tj. centralni vodic je zapravo distribuirani otpor. Ali evo ti predlog - jeftino a efikasno:
Odes do reciklaznog dvorista ili nekog second handa, nadjes kakav CRT monitor, i odfikaris mu VGA kabel. Trazi po mogucnosti nesto 17" ili vise. Onda im vratis monitor :)
Kabel raskopaj - u njemu ces naci neocekivano kvalitetni 75 ohma koaks, i to u tri a ponekad u 4 ili 5 boja. Od njega slozis interkonekt :)
ilimzn

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 22, 2014 7:11 am

Hvala na savjetu, danas ću u posjetu reciklažnom dvorištu. :tools-hammerdrill:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la sonny » Pon pro 22, 2014 8:15 am

Kao daleko ti je :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 22, 2014 5:07 pm

:violence-ak47: :violence-ak47: :violence-ak47: :violence-ak47: :violence-ak47:

Nije. Ali je zato baja sa tehnikom prazna :evil: :evil: :evil: . Pred desetak dana sam bio baciti oko da nema unutra slučajno što korisno a u nutra sami crt monitori svih veličina i godišta. Danas dođem, kaže čuvar petak praznili :evil: :evil: :evil:
Master of disaster

PostPostao/la audio kutak » Pon pro 22, 2014 5:37 pm

kako vi svi možete slobodno u reciklažna dvorišta a u Gorici i u Zagrebu uveli kamere i nema više čeprkanja?

Baš živim u zahebanom gradu.... :doh:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 22, 2014 7:52 pm

Sjedim ja sada u predvorju kulturnog centra Ri Kalvarije i čekam juniora koji je na dramskoj, i mislim si; Čipoteka je u blizini, mogao mi spojiti ugodno sa korisnim pa se zaletiti kupiti onaj kabel što je tubeman spomonjao
Deset minuta kasnije...
Ja: - Bok, daj mi metar rg 179b/n kabela.
Trgovac: - Što je to?
Ja: - Koaksijalni kabel. Lako nabavljiv i pristupačan. /smijuljenje sebi u brk/
Trgovac: - ?!???! Nikad čuo, je to za wifi?
Ja: - Valjda.
Trgovac: - Očeš 174?
Ja: - (U sebi: Mo'š si mislit što ga imaš) Oću.
Trgovac: - Nemam.
Ja: - Naravno, gdje bi mogao nać tako nešto?
Trgovac: - mmmmmmmmmmm neznam, najbolje da naručiš negdje.
Ja: - Ok, sve najbolje....
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Pon pro 22, 2014 8:15 pm

Davno sam se ja igrao s tim koaksijalcima, nema kruha od toga, barem po mojem standardu i očekivanju. Nakon toga nabavljam čisto srebro, teflonske cjevčice i kombiniram razne presjeke, srebrne lemove itd :roll: :)
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kupujem