Khadgar2007 napisao:Valjda bi se tijekom ovog ljeta trebao prihvatiti posla i do kraja završiti slušaonicu u labosu tako da ću se upustiti i u malo mjerenja. E sada me zanima, budući da ne bi htio slagati/premještati PC u tu sobu di mjerim, odradio bi to sa tabletom i naravno pripadajućim hardverom(mikrofon,eksterna zvučna). Zanima me da li je netko probao pokrenuti REW na tabletu i jel to liči na nešto ili se vuče kao prebita raga? Cijenovni rang tableta bi bio do maksimalno 150€ jer teško da bi mi služio za nešto drugo jer ionako sve stvari obavljam na PCu.
Ja koji sam imao u rukama ovi za kucnu upotrebu sa windows , kako su ti vec i rekli skoro pa neupotrebljivi za to sto tebi treba, sporo nema periferiju.
Postoje i panasonik tableti ali to je prepakovan laptop u kuciste od tableta , koristim 2 odnosno jedanom je prestao da radi wifi pa ne koristim vise
Ali to je skupo i polovno na ebayu i imaju samo jedan USB normalne velicine i jedan mrezni izlaz moze umjesto njega i USB , njegova jedina prednost je sto ima fantastican ekran moze se vani raditi cak i na direktnom suncu , s tim sto je sa velikom baterijom tezi od normalnog 14" laptopa.
Po meni neki polovni laptop , ja uzeo sa aukcije na ebayu prije nekoliko godine (150E sa postarinom je bio ) sa externom baterijom ima i internu odnosno imao je thinkpad t470 , ima 3 USB i dosta periferije , nije top model sto se tice procesora ali vrti win 10 , koji je legalizovan i kod nove instalacije nema problema sa licencom ,radio sa fokusrite externom karticom , jedino uzeo sa aliexpresa navodno original njegovu bateriju ali sumnjam zbog cijene , jako jeftino i drzi 3-4 sata non stop rada.
Tako da kod novijih modela polovnih laptopa jproblem baterija , koja je u pravilu interna i vrlo skupa za zamjenu ako je otisla , i onda to nece biti jeftina kupovina.