Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Pet kol 07, 2026 10:51 am

Bepone napisao:mislin da je moj behringer vec sam zaboravio ca iman :P

pogledao, ja sam pred puno let kupio Dayton EMM 6, jos postoji
https://www.daytonaudio.com/product/911 ... microphone
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet kol 07, 2026 11:51 am

Izgleda da je to skoro isti mikrofon kojeg je Micro preporučio u jednoj drugoj temi https://store.sonarworks.com/products/s ... microphone jer je rekao da umik-1 baš nije za mjerenje skretnica jer ide preko usba,dok je ovaj klasični.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Pet kol 07, 2026 6:48 pm

Takav mic imam. Moze se i USB UMIK1 ili 2 mjeriti i dvokanalno ali je relativno komplikovano , ima kako na velikom diyaudio, nisam proucavao jer mi ne treba.

I za ovaj prvi ti treba neka zvucna koja ima napajanje mic od 48V ,imam scarlet 2i2 i softwer je kompatibilan sa njom. Bila nedavno jedna polovna vrlo povoljno na oglasima.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet kol 07, 2026 7:59 pm

Znam da trebam zvučnu.Znači izgleda da bi mogao ići na kombinaciju klasični mikrofon i neka zvučna tipa https://www.thomann.de/de/behringer_u_p ... c202hd.htm
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Sub kol 08, 2026 8:13 am

da moras si neku sa phantom-om..ja iman scarlett 2i2, za hifi ne valja jer jako zamuti sound.. bez nje i sa je daleko bolje bez nje.. ali za snimanje zvucnika je koristin stalno, tj ona mi je u setu za snimanje, iman jedan paket i sve je nutra, mali amp, scarlett mic, stalak, i mjerim kad mi treba sve je na kupu
Bepone

PostPostao/la micro » Sub kol 08, 2026 5:23 pm

Ja sam uzeo polovno neispravno auto pojacalo , naletio na oglasima autotek 200X , 1994 godine proizvodnja , unutra japanac po dijelovima, klasika koja se moze jos popraviti.
Za 20E , a moguce da je i to preplaceno :) nasao sam da su navodno nove prodavali po 400 dolara.

Osigurac vani onaj od auta izgoren , predpojacalo unutra neispravno koje mi i ne treba , povadio ono sto je u kratkom spoju i ulaz spojio direktno na ulaze pojacala unutra.
Unutra ima pretvarac sa 12V na 2x28V i.
Jedan kanal radi dobro a vise mi i ne treba :) , drugi kanal ima distorziju i na osc izgleda kao da su kond suhi a moguce i jos poneki problem. Napajam preko ispravljaca od 12-14V, u praznom hodu potrosnja je oko 0,4-0,5A , nesto trosi pretvarac a ostalo pojacalo, AB klasa.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub kol 22, 2026 11:18 pm

Stalno mi Pamoočni printa neke sitnice i tek se sada sjetim da bi mogao napraviti adapter za buksne koji bi zamijenio onaj zvučničke terminale na "feder" koje mnogi vintage uređaji imaju. Već sam jednom mijenjao to ali mi je mušterija donijela takve adapter terminale kupljene negdje online i sada imam jednom G-9000 na grabi(stoji malo duže vrijeme...) di moram napraviti istu modifikaciju i razmišljam di da to kupim. Neki dan se sjetim pa zašto bi kupio kada mogu napraviti.

Sansui AU-710 zvucnicki adapter x.jpg

Sansui AU-710 zvucnicki adapter x1.jpg

Buksne nisu neke posebne, obične pozlaćene koje se hvataju na magnet, ali nema baš puno mjesta za nekakve mesingane koje su obično dosta veće/ili skuplje. Kinezi imaju mesingane, ali te su dosta veće,a nisam gledao što imaju po europi jel imaju nekakve mesingane koje su malih dimenzija jer znam da je cijena sigurno vruća,a i ove će biti sasvim dobre.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

Prethodni

Vrati se na: Brbljaonica