DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la pamook » Sri ožu 11, 2015 6:20 pm

"Dario, ja uvijek kazem, - insert vodu na svoj mlin here- "- moja punica :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Pet ožu 13, 2015 3:49 pm

...evo malo opanjkavanja domaceg distributera :twisted: ...

nisam htio postom dostavu jer se ispostavilo da ce mi jucer kupljeni paketic brat donijeti danas dopodne "na ruke"... i posaljem mu ja spisak (iako je narudzba bila stavljena i u webshopu, ali ne dozvoljava da se potvrdi i plati bez dostave postom, odn. nema opcije "kupac podize osobno"), kupi on sto treba, cifra OK, spisak na racunu OK.

danas dobio paketic, i idem malo pregledati... lijepo je to sto na racunu sve pise, ali su u vrecicama jupijejeje divote:

16 kom 2k7 2W se ispostavilo da su 680k 2W, ergo neupotrebljivo u bilo kojoj kombinaciji (trebao sam 8 kom za paralelu na katodnim otporima monoblokova, ostatak za nek se nadje)... srecom su u vrecici i 4 kom 2k7 5W (koji nigdje nisu naruceni, ali valjda nije bilo vise ovih od 2W pa eto)

ovi maleni na papirnatim vrecicama - receno mi je (u zalbenom telefonskom razgovoru) da su to "novi, keramicki, i izgledaju kao stari od 1/4W ali su 1W).... sto god da jesu, izgleda da se radi ipak o kineskim wattima :evil:

ljubicasti 1W 680k su uredno poslagani i naruceni, tu nema greske...

na moj upit oko problema, upravo ono sto sam i ocekivao - "dodjite pa cemo zamijenit"... odlicno, bas sam mislio napravit 90km i malo se guzvat po centru OS (sto i inace debelo izbjegavam ako ikako mogu)...

kupujmo lokalno... bih ja da je lokalno u krugu 10km :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la fixxxer » Pet ožu 13, 2015 3:54 pm

e yebiga... inace, ovi mali zeleni su ti mox (metal oxide) od 1W, nemas brige ;)
fixxxer

PostPostao/la tubeman » Pet ožu 13, 2015 4:03 pm

Koliko god nemoguće izgleda, Ovo s 1W je OK jer sam i ja takvih dosta nabavio i isprobao.
Ne bi smjeli biti glatki, več nekako "engobirani" ( ;) ) - poput MOXova (ili su MOX) , mada.....

Ove od 2W slobodno mijenjaj za ove od 5.W Sigurnije je, pogotovo ako nisu nakazno preveliki :)
Trenutno se po HR često nalaze "ROYAL" keramički otpori koji ne bi trebali biti induktivni.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Pet ožu 13, 2015 5:06 pm

thx za info mladići :D

znaci, u globalu su samo vrijednosti jedne (najbitnije, naravno :lol: ) stavke pogresne...

ovi mali zeleni nisu glatki, znaci, mogu ih racunat kao 1W :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la ziki » Pet ožu 13, 2015 6:04 pm

Moj bivši poslodavac :D. Čuda su tamo uvijek bila moguća.
ziki

PostPostao/la pamook » Sub ožu 21, 2015 9:33 am

...ja sam nekad bio gadget fan (dok se to jos nije zvalo gadget :lol: ), ali kako je sve krenulo u tro-kk, tako me i pustila euforija za "novitetima".... i evo, malo jutros po njuski uz kavu, kad ono s desna reklam`ca... kad ono - toki voki za pušenje....

nekako mi izraz "uh al bi pushio, al mi baterija prazna" nema onu konotaciju koju bi trebalo :lol: :lol:

where`s the fun in that :?

Watch on youtube.com
pamook

PostPostao/la audio kutak » Sub ožu 21, 2015 4:43 pm

što sve ljudi ne "puše" ? :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sub ožu 21, 2015 8:53 pm

... prvi dan proljeca :D ... kako moje ideje za oskudno odjevene djeve koje razdragano polesu po dvoristu u cast ovog dana nisu naisle niti na minimum razumijevanja, okrenuo sam se onome sto je (za sada jos uvijek) "drustveno prihvatljivo" :D

izvadio tri burgera iz dumbokog, jos jutros, da se odmrznu do popodne...

u nagovjestaj kraja dana, nalozio nesto ostataka od piljenja danas za projekt, te dodao malo ugljena...

e sad :mrgreen:

- svaki burger peci pomalo, po par minuta sa svake strane, i svaki put pred okretanje namazati gornju stranu senfom... i tako u krug...
- pred sam kraj, nabaciti fetu sira po izboru na svaki komad, da se stigne otopit...
- ugrijati na rubu vatre zemičke, pa namazati sa umakom: ketchup : majoneza : tabasco (ili ekvivalent) : worchester sauce = 2:1:1:1
- dodati povrce po izboru, nisam nasao kineski kupus pa je islo samo roga paprika i crveni luk...
- poloziti meso sa sirom, na njega naslagati do hrskavog prepecenu slaninu :mrgreen:
- poklopac namazati sa umakom, poklopiti
- ostaviti minutu-dvije da "odahne"

treba li jos sto reci :laughing-rofl: :laughing-rofl:

za djeve ne garantiram nista, ali za ovo.... bez razmisljanja :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 21, 2015 8:59 pm

Odmah ukor u startu. Kakav je to burger iz kištre, smatram da je to svakom DIYeru nedopustivo. :mrgreen: Ja jedino držim u kištri mljeveno meso pa onda dan prije se izvadi,začini i ostavi stajati preko noći. Pamooče, imaš li možda Catalystov recept za ćevape, ako ne šibnem ga na forum jer je odličan.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica