DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la pamook » Čet tra 02, 2015 4:03 pm

...i jucer bi vec bilo kasno :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Čet tra 02, 2015 5:25 pm

...dogovorio povrat sredstava :lol: :lol: :lol: .... izgleda da ipak nece bit prepiske sa drugar`cama iz trece po redu mi omiljene ustanove...

idem sad platit misu da se Eden vrati kući Cruzu :pray:
pamook

PostPostao/la audio kutak » Čet tra 02, 2015 8:10 pm

pamook napisao:zivi bili pa vidjeli hoce li to (a u pravilima GSP-a pise da hoce) stici bez ikakvih podpitanja i dodatnih troskova drito na vrata, kućna, moja.

uglavnom, beware of the karina. u oba smisla.

:evil:

upravo u tome i je smisao, da se sve plati... :mrgreen:

uzeo sam i ja na taj način... trošak poštarine ti se dijeli na regularnu poštarinu u usa te na firmu
koja obavlja izvoz i plača sve carinske troškove i one carinske u europi (ono što ti ebay napiše).... piše ti detaljnije ako si platio paypalom....

dalje, ti ne plačaš više ništa dodatnog!!, samo ti dođe doma...

inaće, ako pogledaš malo, svi iz usa su digli cijene poštarine pod nebo.... te na ovaj način možeš kupovati od
prodavača koji inaće ne šalju van usa...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Čet tra 02, 2015 8:13 pm

ja sam kupovao iz usa preko njemačkog ebaya... samo da se zna...
sve uredno, svi računi, od naših ništa...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Čet tra 02, 2015 9:01 pm

audio kutak napisao:dalje, ti ne plačaš više ništa dodatnog!!, samo ti dođe doma...

pa ne bas... ako pogledas malo tekst od GSP-a (na ebay-u, pravila i ostale regule) nazalost izrjekom pise da sve troskove carine i davanja snosi sam i samo kupac.... tako da je to tvoje vjerojatno proslo ispod radara...
pamook

PostPostao/la audio kutak » Čet tra 02, 2015 11:48 pm

na linku pod točkom 7 b piše da su u tu cijenu uključene poštarine i sva uvozna davanja (troškovi)...
tu negdje još piše da je finalna cijena ona koja se vidi prilikom samog plačanja paypalom...

ja sam pitao prodavača i naknadno ove koji su mi dostavili robu, potvrdili su mi da je to finalna cijena.

e sad.... ne bih htio 100% jamčiti, uzeo sam 5 ili 6 puta robu na taj način, oko 40, 50 dolara vrijednosti same robe i sve prošlo

evo, na ovom linku tip prodaje dio za harleya.... cijena je došla na 103,51 baksi, poštarina je 59,79 , a davanja
su 23,54 baksi... total sve zbrojiš i toliko platiš paypalom...
http://www.ebay.de/itm/41-54-Harley-Knucklehead-Flathead-UL-Panhead-Outer-Primary-Cover-New-/311326543952?autorefresh=true&hash=item487c821050&nma=true&si=zdGFIGnzvG8sGYd%252B8vQtQnyOZNM%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

kada klikneš na sivi upitnik u krugu , na kraju cijene uvoznih davanja, iskoči prozor u kojem piše:

Dieser Betrag enthält die anfallenden Zollgebühren, Steuern, Provisionen und sonstigen Gebühren. Angaben ohne Gewähr. Der Betrag kann sich bis zum Zahlungstermin ändern. Für Käufer mit Wohnsitz in einem EU-Mitgliedsstaat außer Großbritannien ist die Importsteuer nicht erstattungsfähig. Weitere Informationen finden Sie in den Nutzungsbedingungen

iliti naški:
Ovaj iznos uključuje carine, poreze, provizije i druge naknade. Informacije su bez jamstva. Iznos se može promijeniti do dana isplate. Za kupce s prebivalištem u državi članici osim u Velikoj Britaniji, porez na uvoz se ne vraća. Više informacija može se pronaći u Uvjetima korištenja

meni je tu sve jasno...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la deleted user » Pet tra 03, 2015 12:09 am

Moze tebi sve bit jasno, ali babi u Branimirovoj je to samo dodatni iznos za na njega opalit carinu i PDV! Daj mi samo jedan dokaz da je ikad ijedan dolar uplacen u navedenu svrhu u proracun RH. Mooozda uplacuju nekim drugim drzavama ali cisto sumnjam. Informiraj se (proguglaj) malo bolje i vidi sto ljudi pisu o GSP-u i Pitney Bowes lopovima pa ces mozda malo promijenit misljenje. Imao si srece kao sto pamook kaze jer su ti posiljke ocito prosle "ispod radara". Buduci je Branimirova "pod opsadom" od kada je jedina posta carinjenja u RH, jednostavno ne stignu pregledati sve, odnosno pregledaju samo mali dio. Da su stigli do tvoje/jih, znao bi....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet tra 03, 2015 12:31 am

Meni je iskreno rečeno glupost da se u cijenu+poštarinu uračuna i carina neke države. Kao ča je Les rekao tko garantira da to ide u naš proračun. Da postoji neki dogovor između država vezan za to sigurno bi se pisalo negdje o tome a ovako ignoriram amere i ostale koji imaju u cijenu uračunatu carinu do daljnjega.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pet tra 03, 2015 12:58 am

meni su pošiljke došle preko GLS špeditera koji je vozio kamion od engleske, kroz europu pa do mene... to mu je bila
dostavna ruta... trebalo mu je 3 ili 4 dana da dopelja pošiljku... osobno mi je šofer to rekao... ne vidim zašto da paket ide
u Branimirovu ako je ušao u EU i dopeljan meni...

svatko ima svoja iskustva... bila dobra, bila loša... a i jesam pročitao to o GSP i PB te vidim da dosta njih ima loša iskustva
sa takvim načinom "dostave"... pogotovo jer im prepakiravaju robu... je, nije baš sve jasno....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la deleted user » Pet tra 03, 2015 8:12 am

Neznam za te kombije i ostale nacine dostave osim HP-a. Od 2005. zodine i moje prve eBay kupnje pa do danas, nakon 400 transakcija, nikad mi nitko nije donio posiljku na vrata osim postara. Tko voli nek izvoli, ja necu.

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica