DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la audio kutak » Uto srp 09, 2013 6:30 pm

Naslov: DIY Caffe

Edison napisao:
audio kutak napisao:nije da me baš ne zanima, imam gubitak sluha pa vjerovatno nebi bilo velike razlike mom uhu.... U svakom slučaju mogu eksperimentirati
i ostaviti si ono što "meni" dobro zvuči. ;)

Naravno, eksperimentirati je uvijek dobro. Nesto se nauci. A vjerojatno ces ipak cuti neke razlike izmedju raznih interkonekata.
Nemoj samo da te kabeli "zalude" pa da u to potrosis previse novaca. Krenu ljudi s utepejcem pa zavrse na srebru i specijalnim konektorima... :twocents-twocents:

nema teorije... kao što nedam više od 300 kn za mobitel tako nedam ni za kabel, makar bio od zlata....
da se baš furam na to onda bih uzeo od "hongkongselera" one srebrene žice u ulju za nekih 50-tak zelembača...

ide ofc licna ili posrebrena ofc licna, maximum... sve ostalo je ganjanje atoma po bespučima zvuka.... ;)

harkonen napisao:Šta, i ti rabiš "omlohavljeno" ?

on koristi podupirače! :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Uto srp 09, 2013 7:13 pm

Inače, kod "projekta" s plastičnom sredinom koaksijalnog kabla nije stvar u "koaksijalnosti", već u dosjetljivom, mada ne i inoativnom korištenju iste.
Naime, svi žicoslovci se (opravdano) kunu u simetriju, ravnomjerne udaljenosti jednog vodiča od drugog (trećeg, četvrtog i sl.) a ovdje je rupasti heksagon sa šupljom sredinom (:) :) ) upravo idealan za to.
Provučeš potrebne žice, napraviš "čara-bara" s krajevima koje zaliješ u silikon, na to navučeš mudro izgledajuči štrumfšlauf (poželjno s imenom vlastitog, što bolje zvučećeg, branda) i baciš se u promociju :) :) i eto još jednog "near-holly-audio-gral" artefakta. :) :) :)
Šalim se, ali geometrija i fizika u tom području ipak nisu bezvezna stvar.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto srp 09, 2013 7:18 pm

Evo ja sam baš neki dan uzeo na "test" vulgaris zvučnički kabel, 300omski kabel i Ishmaelov kabel(UTP licne opletene oko jako debelog užeta), malo premjerio induktivitete i ostao paf kada mi je instrument pokazao 0H i to na najmanjem području kada sam mjerio Ishmaelov kabel. Trebao bi baš probati i tripple TNT ali nije mi se dalo.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Uto srp 09, 2013 9:05 pm

I ?!?!?!

Spojio si u sustav i čuo koliku i kakvu razliku ?
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Edison » Uto srp 09, 2013 9:09 pm

sonny napisao:I ?!?!?!

Spojio si u sustav i čuo koliku i kakvu razliku ?

Ma vraga je cuo. Vidis da je kupio neki mjerni instrumenet koji mu kad mjeri izgovara: "Oh, oh, oh..." :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto srp 09, 2013 9:15 pm

Da baš bi na svojim Alto line zvučnicima čuo razliku,ne bi čuo razliku između 32kb mp3ce i FLACa. :lol:
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Uto srp 09, 2013 9:17 pm

Hmmmmmmmmmm....
Uzelo te dakle skroz... :o
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la audio kutak » Uto srp 09, 2013 9:31 pm

dobro Khad, izmjerio jesi te kabele...ali, kao što su pitali... jel stvarno ima razlike, ali stvarne slušne razlike, ne one "mozgovne"?
Pitam jer ti svakako čuješ bolje od mene...

ps.daj se vrati na vintage seke....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto srp 09, 2013 9:36 pm

Drugi problem je ča su kabeli kratki pa bi trebao raditi rošadu da ih uspijem spojiti a to mi se ne da. Trebao bi isplesti još jedan set Ishamaelovih kabela ali duljih.Da imam neki kolut UTPjca viška bi ali ne da mi se trenutačno trošiti lova za nove zvučničke kablove.
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Uto srp 09, 2013 9:43 pm

Khadgar2007 napisao:Drugi problem je ča su kabeli kratki pa bi trebao raditi rošadu da ih uspijem spojiti a to mi se ne da. Trebao bi isplesti još jedan set Ishamaelovih kabela ali duljih.Da imam neki kolut UTPjca viška bi ali ne da mi se trenutačno trošiti lova za nove zvučničke kablove.

dam ti ja utp kabela, srečom frend ima pun prtljažnik ;) koliko ti treba, dobiš gratis.... samo da napraviš test i mjerenja, dokumentirano!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica