Cabasse 24b25c

Re: Cabasse 24b25c

PostPostao/la Dacho » Uto kol 11, 2015 1:35 pm

Nije meni problem niti hornu sloziti ali nemam mjesta za nju.
Ono sto mi se najvise vrti u glavi je da opet napravim neki hibrid da bi zvucnik bio za sve vrste glazbe a ne da bude limitiran u donjem podrucju.
Dakle ideja je da ga malo rasteretim u donjem podrucju ispod recimo 80hz sa aktivnim dodatnim basom a sve ostalo da pokriva Cabasse. Naravno to bi sve bilo u istoj kutiji kao i onaj zadnji projekat sa Fostexom.(posebni volumen za bas a posebno za Cabasse)
E sad da li cu dobro moci upariti aktivni bas sa ovim francuzom to je upitno. Cabasse na uho ide dovoljno visoko tako da nece trebati visokotonac a zbog koncepta koji zelim napraviti nebi niti trebao ici ispod 60-70 hz.
Po tome da je taj driver trenutno u dosta maloj kutiji mozda nebih niti trebao nesto vece raditi ako nemoram dublji bas izvlaciti sa tim Cabasseom.
Cak mi se niti ne cini da je nesto prevelike osjetljivosti premda papiri kazu drugacije ali u usporedbi sa Mirage zvucnicima koje imam doma (89 db) Cabasse su nesto malo osjetljiviji ali nije to niti priblizno kako je bio Fostex.
Dacho

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto kol 11, 2015 8:30 pm

isao bis vec poznatim putem,one tvoje fostexe sam i vidio i cuo pa znam da to pristono radi :D
sad svatko ima neku koncepciju,tip zvucnika koji mu se sviđaju iz ovih ili onih razloga.. meni ovaj o kojem ti pricas nije nekako primamljiv iz vise razloga
nekako bi imao previse pojacala,kablova,predpojacala... eventualno mi je prihvatljivije napravit nekakve zvucnike samo sa Cabasse driverima pa bas ako vidis da ima potrebe napravit jos jedan aktivan sub
zvucnici koje imas idu dosta nisko pa da pogodis pravu kutiju vjerujem da ti basa nebi falilo... a sto ces ja sam malo zaljubljen u tu FR filozofiju :D

dobro ajmo malo onda o ovoj tvojoj varijanti,sto si imao u planu odnosno s kojim bis driverom popunio donje podrucije i koja bis pojacala koristio da ih gonis??
i u kakve bis kutije smjestio bass a u kakvu Cabasse??
Sjecam se da si pricao i o nekoj OB varianti.. mozda bi i to bilo zgodno :think:
Pao Pepeo

PostPostao/la Dacho » Uto kol 11, 2015 8:37 pm

Za bas podrucje bi iskoristio vec dva gotova aktivna suba koje bi preslozio u novu zajednicku kutiju sa istom litrazom i koncepcijom u kojem su sada. Znaci za donje hertze vec imam pojacalo/modul sa aktivnom skretnicom i pripadajuci driver od 25 cm, naravno sve puta 2!
Dacho

PostPostao/la Dacho » Uto kol 11, 2015 10:05 pm

Screen Shot 2014-12-27 at 20.50.03.png
speaker-Kabuki-Rear.jpg
speaker-Kabuki-Ohaku.jpg

Zanimljiv dizajnerski koncept dc10 Audio.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dacho

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri kol 12, 2015 11:48 am

podsjeca me malo na subove koji se ugrađuju u aute.. :D
Pao Pepeo

Prethodni

Vrati se na: Zvučnici