Bookshelf

Re: Bookshelf

PostPostao/la sinisap » Pet pro 26, 2014 10:30 pm

http://www.intertechnik.com/Shop/Loudsp ... 216,129304" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Imao sam prilike ovo slušati i to jako ljepo radi a to ti je pola put do ovog
http://www.troelsgravesen.dk/SEAS-3-Way ... he_Drivers" target="_blank" target="_blank" target="_blank
taman s basom koji fali malim zvučnikima. Frend koji ima malce ima i basove ali nikak da to stavi u kutiju..
Ideja :D
sinisap

PostPostao/la tom_hifi » Pet pro 26, 2014 11:50 pm

Ovaj Seas 3 Way Classic mi se jako sviđa. Nije baš malena kutija, ali to bi moglo vrlo vrlo lijepo svirati. Neću reći da mi nisu pali na pamet da ih izgradim i bit će, kako sad stvari stoje, možda unutar koju godinu izgrađeni (moguć prelazak u stan i manji prostor, pa mi moguće transmisije neće dobro sjesti u skučeniji prostor).

Znamo da ustroj kutije najviše utječe na niske tonove, pa Saki, još jednom ponavljam, dođi kritički poslušati moje zvučnike, pa ćeš uvidjeti da je moj savjet na mjestu. Ako ništa drugo, bit ćeš pametniji što želiš. Dosad si bio samo jednom, onako u prolazu ...
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » Pet pro 26, 2014 11:57 pm

tom_hifi napisao:Za njega imam jedan par viska. :) imam direktnog iskustva s oba drivera i ne kuzim zasto moj savjet nije na mjestu?

Pa čovjek traži gotov projekt po nekim zadanim kriterijima, a ti mu predlažeš par drajvera.
A što je sa kutijom, dimenzijama, BR portom, skretnicom itd?
Od tih drajvera se sigurno može složiti dobar zvučnik, samo treba nešto znanja, truda, vremena i mjerenja.
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » Sub pro 27, 2014 12:42 am

Ma oke, to stoji. Generalno, za sve se treba potruditi, ali ako nema afiniteta previše se truditi, neka napravi neki gotov projekat.
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Sub pro 27, 2014 10:35 am

Treba se potruditi, naravno, no isto tako ne mogu reći da sam napravio 800 zvučnika u životu pa da sa sigurnošću mogu tvrditi da ću napraviti "iz glave" nešto što je nekoliko inžinjera mozgalo i testiralo sa gro opreme više nego što imam/želim imati/ću imati. :)

Ono čega sam nekako uvijek bio svjestan je da sa ultra malom kutijom i malim driverima nikad neću dobiti puno zvuka, no opet, tu su ograničenja koja su takva kakva jesu.
Ovaj FR projekt kojeg imam ima naravno par očitih nedostataka u gornjem i doljnjem području, no naravno ne očekujem da FR potegne dubok bas a bome ni rastjera šišmiše.

Tako tražim po netu i naletim na F.A.S.T. koncept (full range and subwoofer technology) te Visatonov projekt Zyklop.
Tu smo negdje već bliže "velikim" zvučnicima, a i nekakvoj maksimali dopuštenih dimenzija :)
Projekat je relativno nov i nema puno gradnji, barem koliko sam uspio nać, a glavna rasprava je na Visaton forumu u smjeru zamjene 18dB skretnice nečim jednostavnijim i jeftinijim.
Realno, cijena same skretnice lako dosegne cijenu para nekakvih drugih drivera i sl.

Cijena zvučnika također nije mala, no prema reviewima bas je jedan od boljih koji se može za tu lovu nabaviti(TIW 200 XS) a ni FR (B80) nije za baciti.
Volio bih ako je itko čuo koji od njih da komentira.

obzirom da je u ovom momentu sve ionako stvar razmišljanja što bi se moglo u periodu kada se neke druge stvari riješe, bacam se dalje na proučavanje tematike :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Dean » Sub pro 27, 2014 11:02 am

Mislim da ćeš ionako nakon drugog mjeseca moći koristiti samo slušalice, pa se rađe okreni prema takvim projektima :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub pro 27, 2014 11:16 am

S@ki, ne znam da li si bio na ovogodišnjem Sheratonu,pa ne znam da li si poslušao Dachove zvučnike koji su upravo nešto kao ča ti spominješ sa Zyklopom. Fostex fullranger i za donje područje jedan bas u dvije odvojene kutije. Sve je to bilo gurano preko aktivne skretnice i dva pojačala, to relativno malo komplicira jer trebaš imati malo više skalamerije od uređaja da to pogoni ali mogu reći da to zvuči izvrsno.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Sub pro 27, 2014 11:20 am

Taj Zyklop me odmah povuče na redizajn (malo uža i viša kutija) i izrada neke Licht verzije, širokopojasni FE 103en bolji i jeftiniji od ovog Visatona, za bas Visaton W200S, trćina cijene TIW 200 XS a nije toliko lošiji, Onda igra sa skretnicom - može jednostavnija.
To, onako, nabrzihen.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Sub pro 27, 2014 11:46 am

Dean napisao:Mislim da ćeš ionako nakon drugog mjeseca moći koristiti samo slušalice, pa se rađe okreni prema takvim projektima :lol:

S@ki, cestitamo?!
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la sonny » Sub pro 27, 2014 12:25 pm

pamook napisao:S@ki, cestitamo?!

Tata, tada, da uljetim ?
Ne još sine........ :D
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici