BigGame napisao:Poštovana Gospodo trebao bih Vašu pomoč za upuštanje u svoj prvi projekt.
Pošto mi je trenutno najpotrebniji aktivni sub koji bi se koristio u sustavu kučnog kina (a nemam nijednog) mislim da bi bilo ok za moj prvi projekt.
Što se tiče izrade same kutije tu nisam loš, dok je obrnuto po pitanju proračina volumena, drivera, ampa ....
Želja bi mi bila izraditi aktivni sub koji če se uklopiti zvukom i izgledom u ostatak sustava koji je i jednim dijelom stereo sustav.
Trenutna situacija je Yamaha DSP-A2 (u stereo kombinaciji na njeno mijesto je Mitsubishi DA-P20 preamp)kao reciver na njega je prikopčana Yamaha M2 da gura prednje zvučnike, a ostatak pogoni Yamaha DSP-A2.
Zvučnisi su trenutno SF Concertino koji su prednji tj, jedini u stereu, u skoroj budučnosti planiram kupnju SF cremona M koji če ih zamjeniti a oni dobiti ulogu stražnjih zvučnika ( za sada su neki sonyći tu kao zadnji), također centralni zvučnik je SF solo home center.
Potreban mi je svaki Vaš savjet jer neznam odakle počet.
Moje iskustvo sa subovima je malo, jedino što pamtim da su mi uvik bolje zvučale kompresije od bassreflexa.
Unaprid hvala
s@ki napisao:mislim da će i 12ica bit dovoljno brza a sigurno će ić dublje.
Ne zahtjevaju ogromne kutije pa je i to prednost.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju