Canton Pullman visoki kraj :-)

Re: Canton Pullman visoki kraj :-)

PostPostao/la Edison » Pon svi 25, 2015 9:59 pm

yoke napisao:Nisam skuzio...
metalna solja ide za "komoru" srednjotonca ?
Oce to malo rezonirati ?

Nece! Bit ce zvonki srednji... ;)
Edison

PostPostao/la yoke » Pon svi 25, 2015 10:00 pm

Hahhaha ;)
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 25, 2015 10:09 pm

yoke napisao:Nisam skuzio...
metalna solja ide za "komoru" srednjotonca ?
Oce to malo rezonirati ?

Zašto malo, kad može i puno :think: :lol:

Šalice su relativno male i krute su, biti će ispunjene zvučnom izolacijom doniranom iz neke stare kompresijske kutije.
Uglavnom to ostaje za vidjeti...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Sri srp 08, 2015 11:06 pm

Nakon što sam po ovim vručinama obavio jedan red građevinskih i bravarskih radova, zaključio sam da se je protiv vručine najbolje nastaviti boriti na sličan način, pa sam posastavljao i pospajao jedan zvučnik. Metalna šolja kao komora može proć, zvuk je iznad svih očekivanja.
Zvučnici već sada sviraju pristojno, volumen kutije i basrefleks port su dobro pogođeni, očekivano malo zvoni iz basrefleks otvora, jer u kutiji nema nikakve zvučne izolacije.
Sada ne fali elana za dovršiti i drugu kutiju, pa malo fine tuninga, a onda, kada bude sve definirano, bi trebalo napraviti i propisne kutije...
:violin:
DSCN4102.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Sri srp 08, 2015 11:41 pm

Onaj "Šatro Paul" izbliza?
A parket :roll:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Master of disaster » Čet srp 09, 2015 5:42 am

To je Jolana Diamant. Gitara je boli glava! Dođi do mene pa ćeš vidjet. Jedan udarac je sve što trebam. :lol:
Šta sad nevalja sa parketom? Tu je di je barem 70 godina. Evo taman se je usvirao neki dan. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Čet srp 09, 2015 8:50 am

Ako budeš preslagivao parket, ima ti tu na forumu jedan odličan majstor za to...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Master of disaster » Čet srp 09, 2015 10:47 pm

Dean napisao:Onaj "Šatro Paul" izbliza?
A parket :roll:

Tražili ste gledajte. Nažalost moj Nikon fotić je nedavno odlučio da je fokus nepotrebna opcija :evil: pa je slika takva kakva je, ako treba bolja mogu ti ponovo slikati sutra, na danjem svijetlu slike ispadaju bolje...

DSCN4103.JPG

EDIT Kad smo već kod gitare da neznaš slučajno nekog tko ima konjić za tu gitaru, na ovim gitarama je razmak između vida koje drže konjić nešto veći od standardnog pa mi ne pašu ovi moderni... a ovaj originalni je devastiran pa se nemože točno podesiti intonacija?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Sub srp 11, 2015 11:22 am

Jutros sam home alone konačno...
Pa sam malo ozbiljnije poslušao (slušam :D ). Dakle eforiju od prvog slušanja smanjiti za jedno stupanj dva... :lol: Nije baš toliko dobar zvuk. Nije ni loš, daleko od toga ima to potencijala, ali tiho slušanje u 2130 nije nešto na čemu čemu treba pretjerano vjerovati, ali, ja posložio efektu, se je teško othrvati... :lol:
Dakle, naj interesantnije je to što zvučnik ima ``sweet spot`` gotovo 45 stupnjeva u odnosu na os prednje strane. Ako se sluša ravno ispred njega ima previše visokih tonova, srednjetonsko područje je neizbalansirano (imam dojam da ima premalo nižeg djela srednjetonskog spektra a previše višeg). Međutim pod 45 (nije baš 45 ali skoro) stupnjeva u odnosu na os kao da sve sjeda na svoje mjesto...
E sad. Canton Pullman su primarno auto zvučnici, pitam se koliko je skretnica kriva za ovo. Moram negdje iskopati jednu iz nekog kućnog zvučnika pa pobati sa njom.
A onda napraviti jednu iz nule...
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sub srp 11, 2015 11:29 am

Pomogla bi šema skretnice i karakteristike DRIVER-a!
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici