Fostex/Dynacord FR103 line array

Re: Fostex/Dynacord FR103 line array

PostPostao/la tom_hifi » Ned vel 26, 2017 9:38 am

Odlično! Dovrši do TFa. :)
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned vel 26, 2017 7:36 pm

tom_hifi napisao:Odlično! Dovrši do TFa. :)

to je taman tako nekako i u planu :D ... doduse, ovo su probne kutije, kad se bude islo na realizaciju, vjerojatno cu dati izrezati sve po mjerama iz MDF-a, jer ova mljevena iverica stara cca 35-40god (pokupio iz ljekarne kada je sve bacano van radi pretvaranja iste u DM lookalike "modernu" verziju od plastike i staklenih polica prepunih kozmetike i "prirodnih" pripravaka :scared-yipes: :obscene-tolietclaw: :puke-huge:

pola vremena sam potrosio kod stolne lampe koliko puta sam se našpranjio :evil: ... ali evo, danas zalijepio, sad se sushi :D ... ona rupa na jednoj od straznjih strana je zakrpana ljepilom i piljevinom, a sama rupa je - od gelera :lol: :doh:

sutra cu (nadam se) prvo pošlajfati ove nejednake rubove (koliko god se trudio, bez "normalnog" cirkulara nema preciznog krojenja), pa nakon tog prašinarskog posla ugradim drivere... kopalo me ic montirat ih vec sad, ali se sjetih brušenja i prašine, pa ipak necu :P

par fotaka, od danas :
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Pon vel 27, 2017 9:05 pm

...izrazavam izrazito štovanje prema malim Kinezima koji svaki dan sjede za trakom i sastavljaju neki od masprodukcijskih uredjaja... meni je vec pred kraj prve kutije bilo dosta, a trebalo se natjerati i drugu "osposobiti" :character-jason:

Davorin, svaka cast na vlastorucnom sarafanju Philips line array-a :lol: :doh:

evo, dovrsio i isprobao.... slusao jedno sat vremena...

utisci su "raznoliki" :lol: :D

za glas i akusticnu/elektricnu gitaru - kao stvoreni
klavir ima "ispade" iz zvucne slike
Bas Bubanj li-la
Doboš - odličan, kontroliran, čist
Činele - odlicne
Saksofon - nešto "fali"

i tako :lol:
u nekim momentima sam mislio da sam ih pre-dampirao, pa da cu morat odvadit pola, u drugom momentu se sve dovede u red i svira kao veliki...

u visokima nema muljanja, cak mi na momente djeluju pre ostro - vjerojatno samo moja navika na horne i masniji bas uz uglađene visoke bez "izleta"

jos slusanja ce donijeti jos dilema, siguran sam :lol: :doh: :doh:

ono sto me nervira je bockanje po rukama od one ispune, koliko god oprao - i dalje bocka... morat cu uzet onaj valjak za ciscenje odijela i probati pokupiti ostatke koji nisu pranjem ruku nikamo otisli :evil:

par slija, od danas :dance:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la fixxxer » Pon vel 27, 2017 9:55 pm

Tom naručuje k'o u kafani :lol:

Sadržajan dan, nema šta! :doh: :lol:
Odlično napreduje :dance:
fixxxer

PostPostao/la tom_hifi » Pon vel 27, 2017 10:40 pm

fixxxer napisao:Tom naručuje k'o u kafani :lol:

Sadržajan dan, nema šta! :doh: :lol:
Odlično napreduje :dance:

Kakva kafana, ko u restoranu. Čekam što je za prilog :lol: :lol: :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned sij 14, 2018 8:27 pm

:shock: ispostavilo se da imam i otvorenu temu o ovoj tematici :doh:

nenaviknut sam da mi je tema u ovom podforumu :lol: :lol: :lol:

dakle, rekapitulacija:

nasao ormar kod kontajnera, pilio te sastavio dvije kištre od po 50l, omjer stranica u zlatnom rezu (ok, malo širina odstupa ali nećemo sad valjda picajzlit) :D

20180112_103944.jpg

20180112_134547.jpg

20180112_182801.jpg

20180112_190054.jpg

...danas se pristupilo izradi template-a na papiru, pa se ocrtalo i na kraju izbušilo te izrezalo...

20180114_180559.jpg

20180114_181059.jpg

20180114_182103.jpg

...tulike za sada, trebam tek naručit dvije zavojnice za skretnice, a kako nisu baš male, nisu baš ni privlačne :lol: ...ali ništa neizvedivo, pomalo....
pamook

PostPostao/la sonny » Pon sij 15, 2018 8:19 pm

Tebe je postalo teško pratit' :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Pon sij 15, 2018 8:57 pm

:lol:

dao Boh da tako i ostane, bar neko vrijeme jos :D .. tamo negdje, do pemzije :pray:

... sviralo se danas... i to dobro se sviralo :D

bas se konacno pojavio i ima ga, e sad - da li fali ili ne, rekao bih da jos uvijek fali zeru... ali nemam trenutno sve elemente za skretnicu - fali mi dva komada zavojnica za bas od 18mH - ako netko ima za posuditi (a da je otpor sto nizi) - pls. neka javi... stavio sam ovo sto imam (6mH 0,2R 1.2mm zica na jezgri) i sve skupa svira puuuuno bolje od kombinacije Fostex/Dual u basu... moram malo odvaditi spuzve iz kutija sutra jer postoji realna mogucnost da da malo vise nafutrao nego sto bi trebalo :mrgreen: ... ono, kad imas, pa stavis, pa lako odvadis, nego kad nemas a fali :whistle:

zvucnici su spojeni tako da su Fostexi (6,8 Oma) spojeni na "4R" izlaz sa izlaznog trafa, a MS-ovi (15 Oma) na "8R" izlaz

fosteksi imaju puno zraka i sviraju svijetlo i otvoreno, u nekim momentima meni (naviknutom na horne bez dodatnog visokotonca i spojene na triode SE) cak pomalo oštro... bass ne mulja, a vidjet cemo kad ga odvojim kako je predvidjeno, cim se nabave zavojnice....

uglavnom - slijedi slusanje, pa vjerojatno bušenje bas reflex otvora, pa slušanje, ali sad - u ovoj kombinaciji - vrijede svake lipe utučene u gorivo za kruženje oko zgrada u potrazi za prikladnim ormarom kraj kontajnera... i naravno, utučenom u drivere :mrgreen:

evo dvi` od maloprije

20180115_175314.jpg

20180115_194037.jpg

razina uha prosječno visokog slušatelja od cca 180cm i 120kg je negdje li-la taman na polovici line array-a, eventualno bi se moglo spustiti cijeli sustav za 10ak cm radi univerzalnosti...

e da, a moze i glasno, moze :dance: :dance:
pamook

PostPostao/la Zmajz » Pon sij 15, 2018 9:16 pm

Kod nas pristojni ljudi kruže oko kontejnera radi plastičnih flaša, a ne ormara. Za ormar ne možeš dobiti 50 lipa, a za bocu bome možeš.
A i lakše je.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Master of disaster » Pon sij 15, 2018 9:24 pm

E, ali koliko puno bolje bi bilo sa onim petnajsticama ufffff čuvječe, nemaš pojma e...

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici