RAAL 140-15D/satori16P-8

Re: RAAL 140-15D/satori16P-8

PostPostao/la tom_hifi » Pet pro 06, 2013 7:38 pm

Ma bude premjestio. Bi i ja premjestio, ali nisam crveni, pa ono :lol:
tom_hifi

PostPostao/la yoke » Pet pro 06, 2013 7:39 pm

hajde, nije bas bilo nista jednostavno u mom pitanju :mrgreen:
al mi drago da se siri ljubav troz ovu temu :D

nego
bas refleks s donje strane ima prednost, utoliko sto ti je poznata udaljenost od donje reflektirajuce plohe ;)
pa recimo nece imati utjecaja prilikom razmjestanja po prostoriji
ako sam dobro skuzio
:mrgreen:

s druge strane, nije mi jasno kako bi izveo basrefleks s donje strane ako su u pitanju mali zvucnici koji idu na stalke :idea:
ali, mi hrvati smo sposobni rijesiti i teze zahtjeve
:lol:
nezaustavljivi smo
yoke

PostPostao/la Dean » Pet pro 06, 2013 7:40 pm

yoke napisao:s druge strane, nije mi jasno kako bi izveo basrefleks s donje strane ako su u pitanju mali zvucnici koji idu na stalke :idea:
ali, mi hrvati smo sposobni rijesiti i teze zahtjeve
nezaustavljivi smo

To ti je rupa za stalak, a ne basreflex :lol: :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la audio kutak » Pet pro 06, 2013 9:40 pm

Dean napisao:Nadam se da će crveni to premjestiti, jer koliko vi možete nas.... :roll: A Yoke je samo jednostavno pitao....

da, yoke je jednostavno pitao i ja sam mu jednostavno neke smjernice dao, nešto odgovorio... a što je njemu odgovorio
tom? ništa! samo brije da napravi transmisiju i točka! poslije mu rekao da radi rupu dole a da nije uopće argumentirao??

znaš onu.... stavi to tu, tak treba?! mislim da smo to svi doživjeli... a nitko da ti objasni zašto....

jbga, ako rasprava nije bit nekog projekta i ovog foruma onda ne znam što pisati pod razvoj, teoriju i praksu... što onda
uopće tu radimo?

smatram da tema nije zagađena... i tu niko nikoga ne hebe, molim lijepo....

ako nešto tvrdite i predlažete onda to i argumentirajte!!

@yoke, da... imaš problem ako je pod preblizu otvoru koji je na donjoj strani kutije.... dođe ti na isto kao da je otraga i blizu zida...
stavi otraga i miran si...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Pet pro 06, 2013 9:44 pm

Samo ću ti reći da port koji je smješten na prednjoj ploči je podložan, ili da se bolje izrazim podložniji, prikazati, "odsvirati", kako god, nepoželjne frekvencije u srednjetonskom području koje se reflektiraju unutar same kutije.

Mislio sam ja staviti svoje Monacor u BR, pa Onken (još mi je uvijek zanimljivo, samo što se nema love za sve), ali kad sam malo bolje proučio BR, a to je još bilo poprilično površno, odustao sam od njega. Ok, kutija manjih dimenzija itd itd, no, no thanks.

Ali, svakako, thumbs up s moje strane za trud. Ako ću ti moći ikako pomoći, možeš računati da budem.

Edit:

A da te još dodatno potaknem kad smo kod BR kutija. Pošto imaš zaista odlične drivere, BR zvučnik koji me isto podosta oduševio je Dali Epicon 2. Taj malac svira kao velik. Doslovno. Ako pogodiš kutiju i port, mogao bi imati zaista odličan zvučnik. Skretnica, pošto bude aktiva (pretpostavljam), lako ćeš u hodu sve korigirati.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Pet pro 06, 2013 9:48 pm

tom_hifi napisao:Samo ću ti reći da port koji je smješten na prednjoj ploči je podložan, ili da se bolje izrazim podložniji, prikazati, "odsvirati", kako god, nepoželjne frekvencije u srednjetonskom području koje se reflektiraju unutar same kutije.

u pravu si... i to je jedan od razloga zašto većina port stavljaju otraga...

ali... pogledaj studijske monitore.... gotovo većina ima otvor sprijeda...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Pet pro 06, 2013 9:52 pm

Bojim se da nakon svih ovih savjeta yoke nije nista pametniji. Mozda malo zbunjeniji... :?

Yoke, radi ti po svome. Nemoj stavljati otvor prema podu. To su posebne konstrukcije koje najcesce imaju i ugradjen svoj "pod". Stavi otvor naprijed ili iza, ne preblizu stjenkama kutije ni straznjoj strani zvucmika. Stavi na mjesto koje ti se cini logicnim, i neces puno pogrijesiti... A nemoj ni mene previse slusati... :|
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pet pro 06, 2013 9:54 pm

audio kutak napisao:
tom_hifi napisao:Samo ću ti reći da port koji je smješten na prednjoj ploči je podložan, ili da se bolje izrazim podložniji, prikazati, "odsvirati", kako god, nepoželjne frekvencije u srednjetonskom području koje se reflektiraju unutar same kutije.

u pravu si... i to je jedan od razloga zašto većina port stavljaju otraga...

ali... pogledaj studijske monitore.... gotovo većina ima otvor sprijeda...

Zato sam i napisao podložniji. Možda su oni uspjeli riješiti taj problem (dampingom ili nešto drugo) ili je to samo bio neki kompromis s njihove strane. Tko bi ga znao. Ja ne znam niti sam pokušavao.

Nakon što sam vidio Edisonov post, yoke je isto sigurno pametniji :lol:

Uglavnom, ako idemo glasat, ja sam za port odozada (pošto je isključio port odozdo).
tom_hifi

PostPostao/la yoke » Pet pro 06, 2013 10:31 pm

dovraga!!! sad ste i edisona zarazili !!!
ni on vise nije siguran da je to samo rupa koja sluzi za transport, vec moze imati i neku drugu funkciju !!!

hvala ekipa na savjetima ;)
budem ja napisao jos par mojih razmisljanja...jednom kad se pomaknem s ovim projektom
:mrgreen:
yoke

PostPostao/la audio kutak » Pet pro 06, 2013 11:10 pm

yoke napisao:dovraga!!! sad ste i edisona zarazili !!!

pa kak se neće zaraziti? ovo je najzarazniji forum a i hobi koji znam :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici