Već dva dana uživam slušajući JBL-e i mogu reći to je to. Uvjetno rečeno.

Dakle ova C43/4530 horna radi fantastično. Ono što meni malo kvari opći dojam je to što nema basa. Spojio sam generator frekvencija na pojačalo (smartphone sa aplikacijom

) pa sam "mjerio" i po mojim mjerenjima ispada da zvučnici imaju ravan odaziv do 75Hz. Nakon toga odaziv pada za do 60 Hz nakon čega jako pada pa na 40Hz ima manje od pola zvučnog pritiska pa procjenjujem da je pad u odazivu na 40 Hz 15-20 dB. Također do 200Hz se osjete (čuju

) nepravilnosti u odazivu uzrokovane poduplavanjem i poništavanjem zvuka koji kasni kroz hornu, u odnosu na ono što izlazi direktno iz zvučnika, ali to nije toliko jako izraženo, i u slušanju muzike mi to zasada nije niti bilo izraženo.
Unatoč tim nedostacima zvuk je takav da bih mogao dugoročno živjeti sa time. Lako se doda sub uostalom
Sada treba ići dalje; ili direktno na onu hornu za koju mi je Zmajz napravio simulaciju, ili,
4520.jpg
razmišljam da do one "moje" horne ubacim međukorak te uzmem planove od cC55/4520 i napravim nju ali sa širinom od C43/4530, dakle uvjetno rečeno "pola" C55 pošto je C43 2/3 širine C55. Problem je u tome što je C55 duboka 80 cm

a tih dvadesetak cm u odnosu na C43 predstavlja problem

S druge strane, C 55 ima malo veću spojnu komoru, te dulju i voluminozniju hornu, što znači (mada je tu uvijek pitanje pritiska u grlu horne) da će svirati dublje i imati više basa,

a to je uvijek pozitivna stvar.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.