nije mi nikakva huca s izradom, zavsetkom ovog projekta...ali evo...
da imam na jednom mjestu grupirano sve vezano za njega...
kutija je sklepana na brzinu
materijal, sperploca od okume - po meni, koliko kuzim, najgora opcija (najmanja gustoca materijala/naprema sperploci od breze ili MDFa), ali imao sam jednu dasku doma tako da sam ju iskoristio (ipak je u pitanju probna kutija)
iako izgleda dovrsena, lakirana, lakiranje je napravljeno samo kao proba da vidim kako se to radi, te dali steceno znanje mogu primjeniti na zavrsetak drugog projekta...rezultat je bezveze...zavrsno lakiranje necu raditi sam
po netu sam malo gledao sta i kako napraviti
koliki volumen
bas refleks ili zatvorena kutija
vidio sam da ekipa koristi i jednu i drugu varijantu, valumena oko 17-26L
ovdje ima on line kalkulator za satori
http://sbp.softica.dk/2.0/en/?id=4" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
koji izbaci oko 26L za bas reflex
kutija je napravljena s neto volumenom od cca25/26L s tim da sam nagurao jednu pregradu te volumen smanjio na sadasnjih 18tak litara...
u planu je probijanje te pregrade te buzanje bas refleksa, cisto da vidim kako se to zvucati
i evo fotke (vec vidjene, ali...)

u pitanju je i dalje aktivna skretnica
DCX2496
pojacala Aleph30/Satori i Alephmini/RAAL
izvor PC, muzika s yubito i sl.
pred par mjeseci sam to prvi put spojio i nisam bas bio odusevljen s zvukom
ali dobro tad drajveri uopce nisu bili usvirani tako da...
jucer sam spojio samo jedan kanal
i onako na brzinu izmjerio, graf je povise...doduse, doslovno brzinski, s udaljenosti od cca1.2-1.5m (utjecaj prostorije ce biti izrazen)
ovako, slusajuci jedan kanal...
ne zvuci lose, visoki su cisti, ljepo zvuce, prozracno...
ima caki nesto basa
slusajuci na manjoj glasnoci sve skupa zvuci o.k.
kad malo pojacam srednji mi se zamute...za to krivim kutiju, vjerojatno lose dampiranu
mislim da svi znate da nisam neki ekspert ni sl...
kroz ove projekte ucim o svemu
(ako ista uopce naucim
ali polako...
malo detaljnije o zvuku kad spojim oba kanala...
plus
ostaje problem pravilnog smjestaja u prostoru jer nemam stalke (i nemam ih namjeru kupovati)
tako da...ali napisam par rijeci, zvucnici ce bit smjesteni kao na jednoj od gornjih slika